A pokol görögtüze! – videón, ahogy bekerít a tűz egy férfit, aki a macskáját menti

Egy görög férfi telefonjával készített videót a pusztító görög erdőtűzről. A felvételen látható férfi azért ment vissza a házához, hogy kimentse a macskáját.  A videó megmutatja, hogy az erős szél miatt milyen gyorsan terjed a tűz, ami a házat is eléri.

Úgy tudni, a férfi túlélte odabenn.

A nagy szél miatt a lángok sokkolóan gyorsan érik el a házat  ezért a férfi lemegy egy fém ajtóhoz, ami talán garázsajtó. Másfelé nem tud menni, ezért beugrik a fémajtón belülre. Jól láthatóak a pattogó, parázsló szikrák, és hallatszik, ahogy a tűzvész eléri a házat.

https://www.facebook.com/hayabusagr/videos/10157518660997786/

(forrás: hvg.hu)

Az erdőtüzek miatt szükségállapotot hirdettek Görögország Attika régiójában. Hétfőn három helyen ütött ki tűz Athén környékén. Az első nagyobb tüzet a görög fővárostól 45 kilométerre nyugatra fekvő Geraneia-hegyen észlelték. A lángok terjedését segítette a 38 fokos hőhullám és a száraz idő.

A tűz gyorsan terjedt a tengerparti üdülőváros, Kineta irányába. Innen az embereket a haditengerészet hajóin menekítették ki a strandról. A tűz miatt az Athén és Korinthosz közötti autópálya forgalmát időlegesen le kellett állítani

Még keresik a tűzben eltűnteket Görögországban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük