A szocialisták célja: megállítani a szélsőséges jobboldali politikusok térnyerését az európai politikában 0 392

A szocialisták és Párbeszéd közös programjában a szociális és környezetbarát Európa, valamint az európai nyugdíjminimum megvalósítása szerepel – mondta szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke, a pártszövetség európai parlamenti (EP-) listavezetője.


Az uniós támogatás csak az Európai Ügyészség tagjainak járjon

Tóth Bertalan azt mondta: az általuk megfogalmazott szociális Európa programja nagy hangsúlyt fektet a környezet- és a klímavédelemre.

A szocialista politikus céljuknak nevezte, hogy megállítsák a szélsőséges jobboldali politikusok térnyerését az európai politikában. Az uniós pénzek ellenőrzéshez pedig azt fogják kezdeményezni, hogy csak azok a tagállamok kapjanak támogatást, amelyek tagjai az Európai Ügyészségnek – tette hozzá.

A kormánypárti médiabirodalom segítségével leépítik a jogállamot

Szavai szerint Magyarország olyan szövetségeseket keres, amelyek nem érdekeltek az unió erősítésében. Példaként említette Oroszországot, Kínát és az Amerikai Egyesült Államokat.

A politikus megjegyezte: Magyarországon az adófizetők pénzéből és az uniótól származó források felhasználásával építik ki a médiabirodalmat, amelynek segítségével rombolják a közéletet és leépítik a jogállamiságot.

Tóth Bertalan arról is beszélt, hogy pártjának kiemelten fontos, hogy minél több Európa-párti képviselő üljön az Európai Parlamentben.

4 százalékos infláció, 2,7 százalékos nyugdíjemelés

Kitért rá: Magyarországon 4 százalékos infláció mellett 5 százalékkal emelkedett az élelmiszerek, 20 százalékkal a zöldségek ára. Ezzel szemben a nyugdíjemelés mértéke 2,7 százalékos volt.

Mint mondta, kezdeményezik az európai nyugdíjminimum megállapítását, így 95 ezer forintnál senki nem kapna kevesebb pénzt.

A nemzeti szuverenitást igazán az orosz és a kínai hitel sérti

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök az uniótól akarja megvédeni Magyarországot miközben az Oroszországtól és Kínától felvett hitel sérti igazán a nemzeti szuverenitásunkat.

Hozzátette: a külföldi munkavállalók magyarországi alkalmazása a hazai bérek csökkenéséhez vezet.


Szólt arról is, hogy a Fidesz kizárása az Európai Néppártból oda vezet, hogy a szocialisták jelentősebb lobbierővel rendelkeznek majd, mint a Fidesz.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres használaton kívül fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem. A TŰZOLTÓK …

„Köszönöm szépen!” – ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról …

A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a …

kalman-olga

Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása. Ígéret szép szó… Az ellenzéki …

Pin It on Pinterest