Sorting by

×

A tankolási szabályok súlyos kérdőjelei – Meghirdetett, majd visszavont kamion-stop

Ahogy az a pandiémia idején már kiderült, a magyar kormány mindig csak tegnaptól holnapig képes gondolkodik a holnapután már túl messze van nekik. Nem csoda tehát, hogy nyoma sincs a sokat citált startégiai gondolkodásnak, tervezésnek, ahogy a háborús helyzetre történő reagálás kapcsán is hiába beszél minden kormányzati megszólaló a stratégiai nyugalomról (jelentsen is az bármit), csak stratégia nélküli kapkodást látunk, de vissza az új tankolási rendhez.

Több a kérdés, mint a válasz

Iparági forrásunk szerint -írja a  24.hu- a gyakorlati megvalósítással azért lehetnek gondok. Tegyük fel, beérkezik a kúthoz egy külföldi, 3,5 tonna feletti jármű, beáll a normál kútoszlophoz, lekapja a pisztolyt és már tankol is.

  • Vele mi legyen?
  • Elzavarják?
  • Rendőrt hívjanak rá?
  • Kiszedessék a tankjából, amit tankolt?
  • Hagyják, hogy vigye 480-ért?
  • Biztonsági őr álljon minden kútfejnél, minden kútbejáratnál, minden jármű iratait ellenőrizzék, hogy 3,5 tonnánál kisebb-e vagy nagyobb, ha külföldi?
  • Plakátolják tele a kutat, hogy stop, ne közelítsenek a külföldi, 3,5 tonnánál nagyobb járművek, mert nem tankolhatnak, mivel nincs nagynyomású kútfej?
  • Ha pedig van, akkor hogyan magyarázzák meg az érintett sofőröknek, hogy ugyan ki van írva a 480 forintos ár, de neki a nagyteljesítményű kútnál kell tankolnia jóval drágábban?

A lap forrása hozzátette, idővel talán könnyebb lesz, amint alkalmazkodnak a külföldi teherfuvarozók az új szabályokhoz.

A kormányzati kapkodás egyik már-már tragikomikus bizonyítéka, a végiggondolatlan  kamion-stop

Nem elég, hogy nem vagy csak nehezen tudnak megtankolni a magyar fuvarozók, 96 órás kamionstopot rendeltek el a hosszú hétvégére, péntek este tíztől kedd este tízig. Az egyébként érvényben lévő rendelet szerint csak kétszer 24 órás stop lett volna, szombat este tíztől vasárnap este tízig, illetve hétfő este tíztől kedd este tízig –, így akik korábban ez alapján szervezték a szállításokat, nem tudtak volna teljesíteni. A hazarendelt járművek és sofőrök kint rekedhettek volna a határon túl, ha nem érkeznek be péntek este tízig. A fuvarozók érthetően felháborodtak ezen az intézkedésen.

A legújabb hír, hogy az ITM a szakmai szervezetekkel (későn) egyeztetve pénteken módosított az eredeti terven, a kamionstopot vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órára felfüggesztik, este tíztől reggel 8-ig, így talán mégsem hiúsulnak meg a leszervezett fuvarok. A korlátozás alól a hosszú hétvégén mentesülnek a napi fogyasztási cikkeket szállító járművek és a segélyszállítmányok is.

Ezek után, hogy vegye bárki is komolyan amit a “pánik-kormány” mond?

(Forrás)

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.