Megszólalt a Mol-vezér, na nem a határokon átívelő bűnügyében, hanem benzin-ügyben - Városi Kurír

Sorting by

×

Megszólalt a Mol-vezér, na nem a határokon átívelő bűnügyében, hanem benzin-ügyben

Orbán Viktor alighanem elérkezettnek látta az időt, hogy aktiválja Hernádi Zsoltot a külföldön óriási vesztegetéssel vádolt  Mol-vezért, hogy megnyugtassa az országot: “nem lesz benzin hiány”.

Hirdetés

A Mol-vezér nagy menetelése

Szerda este váratlanul, két televízió stúdióban is feltűnt Hernádi Zsolt  a Mol elnök vezérigazgatója. A cél pedig nem volt más mint az ország megnyugtatása, benzin ellátás ügyében. A Mol elnök-vezérigazgatójával beszélgetett az RTL Híradó műsorvezetője. Rábai Balázs többek között arról kérdezte Hernádi Zsoltot, hogy mit gondol az üzemanyaghiányról, az árstopról és annak hatásairól. 

Nem hiszi, hogy baj van – mondta a Híradóban Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója az akadozó üzemanyagellátás kapcsán. Szerinte a szomszédban zajló háború miatt kezdtek rémhírek terjedni, amiket a covid-járvány idején kitört vécépapír-pánikhoz hasonlított.

Hernádi Zsolt elmondta: eltűnt a magyar piacról az üzemanyag-import 30 százaléka, de a Mol ezt tudja pótolni. Szerinte akkor áll helyre az üzemanyag-ellátás, ha elmúlik a pánik. Mivel a tranzitforgalom növekedése miatt hamarabb ürülnek le a magyarországi kutak, idő kell, hogy újra feltöltsék azokat. Hernádi úgy véli, hiába korlátozzák egyes állomásokon a kiadható üzemanyag mennyiségét, az emberek ki tudják játszani a korlátozásokat, például többször állnak be tankolni.

A legnagyobb butaság most órákat sorban állni a kutakon

– tette hozzá a vezérigazgató, aki szerint pusztán logisztikai problémákról van szó, nincs hiány. Úgy vélte, a hétvégi kamionstop alatt helyre áll az ellátás, mert visszatöltik az összes kutat az országban.

A hatósági benzinár kapcsán Hernádi azt mondta, ez egy politikai döntés volt, ami más országokban is létezik. Ez csak ideiglenes megoldás lehet, a tartós ármaximalizálás nem fenntartható.

Arra a kérdésre, hogyan érintené a Molt az orosz olaj elzárása, Hernádi úgy fogalmazott:

 Közép-Európa üzemanyag-ellátása az orosz olaj feldolgozására lett építve.

Az orosz olaj ugyanis más kémiai és egyéb tulajdonságokkal bír, mint például az északi-tengeri Brent olaj. Ráadásul a Mol jelenleg mindössze 25 százalékos arányban finomít nem orosz olajat, vagyis ha az orosz szállítás kiesne az Ukrajnán átvezető Barátság olajvezetéken keresztül, akkor nem tudnák azt helyettesíteni.

Kérdésünk már csak annyi, miből gondolták a Hernádit hadba állító “szakemberek”, hogy egy olyan hatalmas nemzetközi bűnügy gyanúja után, még maradhatott egy aprócska hitele is a Mol-vezér szavának?

Forrás: Respublika.hu/ RTL.hu

(Minden Hernádi Zsoltról)

moll-vezér

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Megszólalt a Mol-vezér, na nem a határokon átívelő bűnügyében, hanem benzin-ügyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.