Connect with us

Bulvár

A tavasz átmenetileg felfüggesztve

tavasz,
Megosztás

A tavasz  jelenlegi tudásunk szerint vasárnapig ideiglenesen szünetek. Felhőse, esős hűvös idő, olyan mint a mai, vár ránk a következő néhány napban is.

Megkezdődött a változás

Csütörtök délután, nyugaton és északkeleten élénk, másutt mérsékelt É-ias szél fúj. Nagyobbrészt erősen felhős ég lesz jellemző. Elsősorban nyugaton és északkeleten szakadozhat olykor a felhőtakaró, így abban a térségben kevés, időszakos napsütés is előfordul. A felhőzetből szórványosan kialakulnak futó záporok, kisebb esők is, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Tovább csökken a hőmérséklet, hűvös lesz a délután. A maximum hőmérséklet helyenként 1-2 fokkal az évszakos átlagnál is alacsonyabb lehet, de inkább az évszakos átlag körül alakul. Éjszaka is zömmel felhős lesz az ég, itt-ott átmeneti időszakokra elvékonyodó felhőzettel. Elszórtan rövid zápor, szemerkélés is előfordulhat. A légmozgás gyengének ígérkezik. Párásság, foltokban köd is képződhet.

Pénteken változóan felhős-napos idő lesz, szórványosan előforduló gyenge záporokkal. A légmozgás gyengének, vagy mérsékeltnek ígérkezik. Árnyalatnyit emelkedni kezd a hőmérséklet. Éjszaka a Dunántúlon, főként északnyugaton megélénkül a DK-i szél. A változó felhőzet mellett említést érdemlő csapadék nem hullik.

Hétvége és a jövő hét

Szombaton az ország nyugati felén élénk, északnyugaton olykor erős DK-i szél fúj. Nyugaton erősebben felhős idő a valószínűbb, délután és este kisebb esőkkel, míg a középső és keleti térség felett szakadozott felhőzetre, változó napsütésre van inkább esély. Emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap élénk, olykor erős D-i szél mellett napos és erősebben felhős területek, valamint időszakok váltakoznak. Számottevő csapadék nem hullik. Jelentősen melegszik a levegő, kifejezetten enyhének, kellemesnek ígérkezik az időjárás.

Hétfőn még élénk, erős marad a DNY-i szél, emellett nagyrészt erősen felhős idő valószínű, időszakos napsütéssel. Szórványosan fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

Kedden már egy hidegfront alakíthatja az időjárást, az ország középső sávjában megerősödő ÉNY-i széllel. Általában marad a sok felhő, és a szórványos kisebb esők, záporok is. Visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön, gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Enyhe fejfájás, ingerlékenység előfordulhat. Jelentős egészségügyi elváltozásokat azonban a front várhatóan nem okoz.

Az átmeneti hőmérséklet csökkenés miatt javasolt odafigyelni a réteges öltözködésre. Az elmúlt napok enyhesége miatt hajlamosak vagyunk alulöltözködni, mellyel jelentősen növekszik a meg- és felfázás kockázata. Az influenza szezon derekán, a téli szezon végére kimerült szervezet védekező képessége jelentősen csökken.

Péntek, számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A nagyobbrészt felhős idő, elszórt záporok ronthatják hangulatunkat. Bár nem lesz jelentősebb eső, esernyőt nem árt, ha magunkkal viszünk.

(Eumet)

Tavaszi fáradtság.

 

Szerző