Frissítve! A V4-ek között is a magyarok fizetése a legalacsonyabb

A munkának nincs becsülete, ha soha nem dolgozott politikus-oligarchák vezetnek egy országot – írja bejegyzésében Molnár Csaba EP-képviselő, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

Becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet

A legfrissebb adatok szerint már nem csak a nyugat-európai bérek vannak fényévekre a magyarokétól, hanem lehagytak minket a környező országok, a kormány által sokat hivatkozott V4-ek is: Csehország, Lengyelország és Szlovákia.
Az Orbán-kormányt láthatóan nem zavarja, hogy becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet – jegyzi meg Molnár Csaba. Ez történik, ha luxusrepülők, yachtok és kastélyok bűvkörében élő, soha nem dolgozott gazemberek vezetnek egy országot – teszi hozzá.

A megoldás a kormány leváltása

A Demokratikus Koalíció úgy véli, Magyarországon a tisztességes munkának mindaddig nem lesz becsülete, amíg egy közpénzeken élősködő kormány vezeti az országot. A DK szerint amíg a Fidesz van hatalmon, a magyar bérek maradnak ott, ahol most vannak. Egyik fideszes milliárdos oligarcha sem fog arra panaszkodni, hogy Magyarországon nehéz megélni.
A hosszútávú megoldás nem az elvándorlás, hanem a kormány leváltása: Orbánék európai kudarca után az önkormányzati választáson is vereséget kell mérni rájuk, hogy elkezdődjön a változás – jegyzi meg a DK ügyvezető alelnöke.

Megjelent a Fidesz-kormány valódi teljesítményértékelése

A Népszavában megjelent adatok szerint 9 év kormányzás után a béka feneke alatt vannak a magyar bérek. Szlovákia, Lengyelország, Csehország munkavállalói egyre többet visznek haza ugyanannyi munkáért, mint a magyar kollégáik, sőt ma már a román bérek is beérték a hazaiakat.

Bezzeg stadionépítésben, focistafizetésekben, kormányzati luxusautók vásárlásában, vezetői bérekben, nagyképűségben és hazudozásban verhetetlen kormányunk van. Azt állítják például, hogy az egykulcsos jövedelemadó mindenkinek jó. A tény viszont az, hogy ez a legigazságtalanabb dolog, amivel a gazdagok nagyon jól, a dolgozók viszont nagyon rosszul járnak.

Az MSZP továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat, ezért mind a Parlamentben, mind a Parlament falain kívül, a figyelemfelhívás és a nyomásgyakorlás új eszközeivel fog harcolni az elnyomó rezsim ellen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük