Connect with us

Blogbazár

A választások másnapja – Hadházy Ákos szerint a világ

hadházy
Megosztás

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egy hosszabb posztban értékeli a tegnapot, és figyelmeztet a holnap kihívásaira.

„Megvan a recept”

Talán vannak még, akik emlékeznek az egyik utolsó, nagy ellenzéki lelkesedésre, a 2019-es önkormányzati választások eredményét követő eufóriára. Az akkor – némi meglepetésre – az egymással együttműködő ellenzéki pártok a megegyezéseknek köszönhetően a vártnál jobb eredményt értek el. Visszavettek több vidéki nagyvárost, megnyerték a főpolgármester-választást és a reményt szomjazó ellenzéki szavazók elhitték az ellenzéki pártok üzenetét: 2022-ben nyerni fogunk, hiszen „megvan a recept”, már csak „összefogás kell” és legközelebb már tényleg „elzavarjuk Orbánt”.- indul a poszt majd egy későbbi helyen arról ír, hogy a nagy 2022-es csalódás után szinte a semmiből jött ött Magyar Péter, aki viszont biankó csekket kapott a választók tömegeitől.

Tehát már csak két évet kell aludni, és jön a várva várt győzelem

Pedig a tegnapi eredmény azt is mutatja, hogy a lényeg nem változott- mondja Hadházy Ákos. tt. A hatalom gépezetén legfeljebb néhány kisebb karcolást ejtett a gazdasági válság majd a kegyelmi botrány. A hibrid rezsim hatalomgyára majdnem azt az eredményt érte el, mint amit a főmérnök akart. Minden ezt szolgálta: az őrült propagandagépezet, a háborús pánikkeltés, az EU-s pénzekkel megvett/megzsarolt polgármesterekből álló hálózat, a tisztességtelen körülmények között lefolytatott választáson.
Nincs még kezünkben minden adat, de meg lehet kockáztatni: ahogy a 2019-es, úgy a 2024-es eredmény is kétharmados Fidesz-győzelmet jelentene a következő országgyűlési választásokon.

Három kérdés és három+1 állítás

1) Tegnap nem demokratikus választást láttunk, hanem egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét. Amin persze el lehet érni itt-ott részeredményeket, de a lényeget nem lehet megváltoztatni.
Kérdés: A következő két évben teszünk-e ez ellen?
2) A Fidesz hatalma nem rendült meg, az eddigi ellenzék megsemmisült, egy új párt viszont egy biankó csekkel is elért olyan eredményt, amit ellenzéki párt sok-sok éve nem tudott: 30 százalék közelébe került.
Kérdés: mit kezd az új párt a biankó csekkel és ő marad-e az egyetlen új erő az ellenzéki térfélen?
3) Ha a következő két év arról szól majd, hogy legyen-e összefogás, vagy ne legyen, és persze hogyan, kivel, akkor 2026 biztos bukó.
Kérdés: Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!

+1: Zuglóban kipróbáltuk, működik: együttműködés mindenkivel, aki változást akar, de semmiféle elvtelen kompromisszum azokkal, akik az „összefogás” jelszava alatt akarnak a hatalomban maradni. Egy nagyon nehéz felállásban is sikerült egyszerre legyőzni a Fideszt és a régi, korrupt szocialistákat. A legfontosabb azonban: világos alternatívát kell felmutatni, amihez csatlakozhatnak a változást akarók, függetlenül a korábbi pártállástól

-áll Hadházy Ákos bejegyzésében.

Kapcsolódó

hadházy

Szerző