“Állt már e honban bíróság előtt nemzetgyalázás vádjával – mások mellett – József Attila, Illyés Gyula, Móra Ferenc, Zsolt Béla. Árpád, nem kerültél rossz társaságba!”

Tóta W. Árpád egy publikációját nemzetgyalázásként értelmezte a Kúria („kifejezései egy egész népre, egy egész közösségre vonatkoznak sértő, megbélyegző értelemben”), s pénzbírságra ítélte és bocsánatkérésre kötelezte az újságírót.

Tovább

Szinetár Dóra: hiába írnám le nagyon sokszor, hogy Apáti Bence szőke, kékszemű és népitáncos, attól még nem lesz az – válaszlevél – Frissítve!

Szinetár Dóra válaszlevelet küldött Apáti Bencének, a Budapesti Operettszínház balettigazgatójának, miután az Origóban megjelent Apáti Bence “Szinetár Dóra hazugságai és a bíróság” című írása.

Tovább

10 milliós bünti egy facebook-posztért? Nem minden fizetési meghagyás, ami annak látszik…..

Kinek ne rándulna görcsbe a gyomra, ha “hivataloséktól” olyan fizetési meghagyás névre keresztelt levelet kap, miszerint 10 milliót követel valaki rajta? Mielőtt kétségbe esne, van megoldás! Ezt példázza egy közösségi oldalon kitett poszt miatt küldött közjegyzői levélre adott frappáns válasz.

Tovább