Connect with us

Voks 2024

A választás, amit Orbán Viktor és Magyar Péter is győzelemként élt meg

Volt már egy ilyen jól sikerült misszió, pont a háború kitörése előtt - kommentelte Magyar Péter Orbán "hurrá, Moszkvában vagyok"-posztját
Megosztás

Orbán Viktor nem tudta/akarta kivárni a végeredményt, -fellőtték a pizsit?- Hajnali 1 körül mikrofont ragadott és elmondta, hogy „háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk, fontos győzelmeket. Budapesttel együtt van húsz vármegyei közgyűlés, mindegyiket megnyertük. Magyar Péter sem váratott sokat magára, bejelentette, hogy „ami történt, az politikai földindulás. Van mire szerénynek lennünk. (…)  a mai nap az Orbáni-hatalom Waterlooja, a vég kezdete.”

Mindketten ugyanabból a matekból dolgoztak….

Ha Orbán nem asszisztált volna a távirat-megszüntetéskor, akkor most feladhatta volna, amit Brüsszelnek ebben a formában akart elküldeni:

„…migráció stop, gender stop, háború szop, Brüsszel stop…”

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki szavazott, 57 százalékos volt a részvétel, “a demokrácia köszöni szépen jól van” – hangoztatta a miniszterelnök a Bálnában az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményét értékelve. Gratulált az RMDSZ-nek, Kelemen Hunoréknak is az elért eredményhez.

A Fidesz-KDNP lista 11, a Tisza 7, a DK 2 és a Mi Hazánk 1 mandátumot szerzett az európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor az EP-választás kapcsán azt mondta: Magyarországon az emberek ma világosan megüzenték, a békét választják.

A párizsi olimpia évében írta ki a történelemből a Momentumot, van humorérzéke a Jóistennek

– fogalmazott, hozzátéve:

mindegyiket pártot leszavazták a mai választásokon, akik a hazájuk ellen dolgoztak.

Végül megköszönte az aktivistáknak, önkénteseknek, “talpasoknak” a munkájukat, a segítségüket az egymillió találkozás napjához.

Magyar Péter: „hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk”

Magyar Péter köszönetet mondott az aktivistáknak, és mindenkinek, aki segítette, támogatta őket.

Ami ma történt, ugyan még nem látjuk a végeredményt, még küzdünk a budapesti közgyűlésben az aranyéremért, ami látszik, az az, hogy ez az orbáni hatalomgyárnak ma a Waterloo-ja, a vég kezdete

– jelentette ki a politikus, aki gratulált a jelöltjeiknek.

„Van mire szerénynek lennünk, ami itt történt, az politikai földindulás. Szembeállt egymással a hazugság és az igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet, a Türk Tanács és Európa, a kelet és a nyugat, a múlt és a friss erő, Deutsch Tamás és Tarr Zoltán, a kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos, Fiatal Demokraták Szövetsége, és az a Tisza Párt, ami be fogja bizonyítani a következő napokban, hetekben, hónapokban minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos, őszinte”

– sorolta Magyar Péter, aki úgy látja, a következő országgyűlési választásokon egy potens kihívója van a kormánypártnak, ez pedig a Tisza. Arról beszélt, hogy a Fidesz soha ennyire nem rugaszkodott el a valóságtól, gyűlöletkeltéssel, hazugsággal és félelemkeltéssel, illetve soha nem próbálta meg hatalmi eszközeit ennyire a politikai ellenfelei ellen fordítani. Ugyanakkor a Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el EP-választásokon, mint most.

nem tudni még, hogy ki lesz a főpolgármester, de ez „nem a mi problémánk”, viszont a Tisza Párt igazi kihívóvá vált, Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történhet semmi (…) Hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk”!

Kapcsolódó

Szerző