Bármennyire is jót mulatunk kollégánk agymenésén, azért ne feledjük, ez az egész “köztársaságielnökösdi”, ami Schmidt Pállal és az ő koppintott doktorijával indult, a mi bőrünkre megy. Márpedig, ha így nézzük, akkor inkább támad kedvünk sírni, mint kacagni azon, amit Áder János -a poszt jelenlegi birtokosa- pénteken követett el a tudomány ellen. 

A hír:

Áder János köztársasági elnök péntek délelőtt úgy döntött, hogy nem okoz neki lelkiismereti válságot, ha kézjegyével látja el az MTA kinyírásának ütemtervét.

Eddig a valóság. Innen a képzelet szárnya…..

Áder János mától kezdődően valamennyi megyeszékhelyre ellátogat, és a főtéren reggel 8-tól 12 óráig bármit aláír, amit a magyar emberek eléje tesznek.

Ma délelőtt a pécsi Széchenyi téren 15 ezer dokumentumot írt alá: végrendeleteket, tűzrendészeti utasításokat, orvosi recepteket, boncolási jegyzőkönyveket, halálos ítéleteket, évvégi bizonyítványokat, házassági szerződéseket, munkahelyi felmondásokat, popsikenőcs használati utasítást stb.

ader
fotó: Cseri László

Két, egymásnak ellentmondó állítás:

  1. A magyar köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.Ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Ő az öt legfőbb magyar közjogi méltóság közül az első.
  2. 2012 óta Magyarország köztársasági elnöke Áder János, akit az Országgyűlés 2012. május 2-án választott meg. Beiktatására május 10-én került sor. (Wikipédia)

1 hozzászólás

  1. “1. A magyar köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.Ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Ő az öt legfőbb magyar közjogi méltóság közül az első.
    2. 2012 óta Magyarország köztársasági elnöke Áder János, akit az Országgyűlés 2012. május 2-án választott meg. Beiktatására május 10-én került sor. (Wikipédia)”
    Ezek miben mondanak ellent…? Sajnos semmiben. A köztelnök az 1., és a 2. az, hogy Áder a köt. elkök.
    Egymásnak ellentmondó lehetne, hogy a közt. elnök független, Áder meg max. a mesében az, vagy hogy kontroll gyakorol a törvényhozás felett, míg Áder nem teszi ezt, vagy ilyesmi. Ha már ekézzük, tegyük azt pontosan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét