Airbnb-zik? Üzenete érkezett a Fidesztől: szigorítunk!

Alapoznak Tusványoson, délelőtt Németh Szilárd keménykedett, délután Bajkai István fidesz-katona üzent haza, hogy szigorítást terveznek az airnbn-zőknél.

Miért pont most és Erdélyből?

Budapesti fideszesek politikusok felvetették, hogy alaposan szigorítanák az arbnb-zést, amely ugyan a lakás tulajdonosának jó üzlet lehet, a társasházban élők csak a problémákkal szembesülnek.

Konkrétumokat a tusványosi szabadegyetemen tartott beszélgetésen a fideszes poliitiksok nem mondtak, de a szigorítás egyik hangadója, Bajkai István annyit elárult az Indexnek, hogy a tulajdonosok objektív felelősségének megállapításáról lenne szó, illetve a társasház közössége valamiféle beleszólást kaphatna a házban lévő lakások kiadásába.

?????

Hogy budapesti ügyekről miért Erdélyben hall először a nyilvánosság? Mert most tartják a Bálványosi szabadegyetemet, és mert idén októberben önkormányzati választásokat tartnak Magyaországon.

Forrás:Index

Szabó Szabolcs közösségi oldalán dohogott az ügyben:

“Azt mondja Borbély Lénárd, hogy nem tudnak mit kezdeni a kocsmaként működő dohányboltokkal. Eh!?

  • Ki hozta létre a dohányboltokat? A Fidesz!
  • Ki engedte be oda az alkoholforgalmazást? A Fidesz!
  • Ki adott engedélyt például Csepelen arra, hogy egy általános iskola bejáratától pár lépésre dohányboltok nyithassanak a Karácsony Sándor utcában? A Fidesz!
  • Melyik önkormányzat emberei húzódoznak érvényesíteni a közterületen folyó alkoholizálás szankcionálását pl. az utóbbi trafikok esetében? A Fidesz vezette Csepeli önkori emberei! (Egyesek szerint ez nem véletlen, de ugye a trafikok valós tulajdoni hátterét nehéz kibogozni. Arra meg ugye emlékszünk, hogy a trafikpályázat elég bundázottnak tűnt.).

Végül meg finoman jelezném,

hogy az ittas vezetés miatt 300.000 forintra büntetett polgármester inkább ne emlegesse ezt a témát. Noch dazu, az Airbnb-t valóban rendesen kellene szabályozni, szóval beszéljenek már az új igazságügyi miniszterrel, aki a férjével így adja ki a budapesti lakásukat. Csak van ott gyakorlati tapasztalat! ?.

Persze a miniszter asszony az egészből azt tartotta lényegesnek, hogy felvegye a havi 300 ezres lakhatási támogatást.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük