Connect with us

Kerítésen innen

Aki tudja, adja át: hol bujkál a Szuverenitásvédelmi Hivatal?

Megosztás

A parlament korábban arról is döntött, hogy a Szuverenitási Hivatalra vonatkozó sornak február elsején meg kell jelennie az idei költségvetésben. De még nincs ott. Lánczi Tamás- 6 éven keresztül havi 5. 000.000.- adóforintot nyal fel, de azt, hogy hol székel a Szuverenitásvédelmi Hivatal, hol lehet elérni, mennyi közpénzből működik, azt nem lehet tudni.

Aki tudja, adja át: hol bujkál a Szuverenitásvédelmi Hivatal?
Megosztás

Egyelőre csak annyit tudni, hogy cirka egy hete „működik”, hogy az unió kötelességszegési eljárást indított vele kapcsolatban Magyarország ellen, hogy vezetője –Lánczi Tamás– 6 éven keresztül havi 5. 000.000.- adóforintot nyal fel, de azt, hogy hol székel a Szuverenitásvédelmi Hivatal, hol lehet elérni, mennyi közpénzből működik, azt nem.

Se telefonszám, se weboldal, se….

Tavaly december közepén a kormánypárti képviselők néhány gombnyomással elfogadták a Szuverenitásvédelmi Hivatalt létrehozó törvényt. Egy hónappal később Novák Katalin kinevezte Lánczi Tamást, ezzel hat évre ő lett az elnöke.

„Fontos, hogy ez egy Hivatal, nem hatóság. Nem nyomoz, nem szankcionál. Az elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le”

– magyarázta kinevezése után Lánczi. A hivatal február elsején megkezdte a munkáját – ezt az állami hírügynökségnek jelentették be. Hogy hol, azt hiába kerestük -írta az RTL.hu-  mert a honlapjukat egyelőre nem találja a kereső. Egy budai címet viszont kidobott, így elmentek megnézni, hátha ott működnek.

De nem.

Ami van, az nem ér semmit….

Facebook-oldaluk ugyanis már van, ahol azt írták, hogy a Kossuth tér 1-3-ban működnek. Ez nem más, mint a Parlament. Az emailcímüket vagy telefonszámukat itt sem tüntették fel, és üzenetet sem lehet számukra küldeni. Az viszont megnyugtató, hogy a követőik száma alapján sok közpénz nem ment el a hirdetésére.

Képernyőkép

A pofátlanság csúcsa: a 3 bejegyzés (!!!) közül így szól az egyetlen, ami nem Lánczit méltatja:

„A Financial Times mai cikkében tévesen „Szuverenitásvédelmi Hatóságnak” (Sovereignty Protection Authority) nevezte szervezetünket. Amennyiben a lap sajtómunkásai megkeresték volna a Hivatalt, úgy szívesen segítettünk volna helyesen fordítani a szervezet nevét, amely Szuverenitásvédelmi Hivatal, nem pedig hatóság.”

Az átláthatatlan hivatal….

Lánczi Tamás az elmúlt napokban több interjút is adott a kormányközeli médiának. A Mandinernek többek között arról beszélt, hogy szeretnék tisztán látni, milyen forrásokból működnek a sajtótermékek.

„Szerintem ebben igazán nincs, és nem is lehet kifogásolnivaló”.

Hogy a saját hivatala mennyiből működik, azt nem kérdezték meg tőle. Pedig

a törvény szerint saját maguk állíthatják össze a költségvetésüket, amit a Kormány változtatás nélkül terjeszt az Országgyűlés elé.

A parlament korábban arról is döntött, hogy a Hivatalra vonatkozó sornak február elsején meg kell jelennie az idei költségvetésben. De még nincs ott. A kormány szerint azért, mert egyelőre a Pénzügyminisztérium által elfogadott ideiglenes költségvetés alapján működnek. Ezt azonban a hivatalos jogszabálytárban nem találtuk, és a kormány sem küldte el nekünk. Azt elárulták, hogy

a hivatal címe csak ideiglenesen van a Parlamentben, és „állományának feltöltése folyamatosan zajlik”

-írta meg az RTL.hu.

 

Szerző