Akit a sertéspálinka füstje megcsapott – Őszintén Mészáros Lőrinccel

Kötetlen beszélgetésre hívta meg az újságíró társadalom elitjét, az Echo tévé, a Karc FM, a Magyar Hírlap és a megyei napilapok vezető munkatársait Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Az oldott hangulatról a házi főzésű sertéspálinka gondoskodott – jelenti Pottyantó.

A trágyadomb rejtélye

– a sárgás színű, nemesen zavaros, enyhén kesernyés ízű itóka összetételét nem árulta el a vendéglátó, csupán sokatmondóan bökött kérges mutatóujjával a közeli mangalica-telep mellett párálló trágyahalom irányába. A szokatlanul nyitott és közlékeny milliárdos láthatóan őszintén, a kényes részleteket sem megkerülve válaszolt az újságírók kérdéseire. A késő éjszakába nyúló baráti beszélgetés lezárásaként feledhetetlen élménnyel gazdagította vendégeit. Jól jelmezi az est magas kulturális, színvonalát, hogy a függöny mögül például Mága Zoltán ugrott elő a  felcsúti önkéntes tűzoltóság egyenruhájába bújtattatva és a tőle elvárt virtuozitással elhegedülte Mészáros Lőrinc kedvenc nótáját, az „Édes rózsám, húzzad fel a bugyogód” című csárdást. A különleges sertéspálinka mellé felszolgált mangalica finomságoktól elnehezült vendégeket parádés hintó vitte a meseszép környezetben épült „Mészáros és veje” luxusfogadóba, ahol tovább élvezhették Mészáros Lőrinc vendégszeretetét.

Néhány érdekesség a sajtó kontra mészáros kérdezz felekből

Kérdés: Mondana valamit Mészáros úr családja eredetéről?

Válasz: Jellegzetes többnemzetiségű családból származom. Apám, Lawrence Butcher, aki szakképzett cowboy volt, a dél-dakotai Bull City-ből telepedett Magyarországra 1950-ben. Első munkahelyéről, az alagi méntelepről angol nyelvtudására tekintettel 1955-ben áthelyezték a Külkereskedelmi Minisztériumba, ahol nyugdíjazásáig dolgozott a nehézipari export-import vezető szakreferenseként. Olasz származású anyám családjában (famiglia Tuttosottosrcivo) a férfiak hagyományos foglalkozása volt, hogy nevüket jogi és erkölcsi megfontolásból nem vállaló nagybefektetők és politikusok helyett a saját nevükben hajtottak végre pénzügyi műveleteket.

Kérdés: Hogyan választott szakmát?

Válasz: A szülői példa nem játszott ebben szerepet. Döntésemet a víz-gáz-csatornaszerelő munka maximális kreativitás kibontakozását lehetővé tevő sokrétűége motiválta. Kevesen tudják, hogy én találtam fel többek között azt a műszaki megoldást, amely lehetővé teszi egyazon csövön, egyidejűleg ivóvíz és szennyvíz együttes továbbítását, amiért a Szocialista Munka Hőse kitüntetésben részesültem.

Kérdés: Elismert szakemberként miért váltott pályát?

Válasz: Az évtizedekig végzett munka már nem biztosított olyan szakmai kihívást, ami számomra a teljesítményorientált munkásélet elengedhetetlen feltétele.

Kérdés: Hogyan képes egyedül ellátni szerteágazó vállalatbirodalma szakmai és pénzügyi irányítását?

Válasz: Sehogyan. Az embert próbáló feladat ellátásában a kormányzat által rendelkezésemre bocsátott professzionális csapattól kapok nélkülözhetetlen háttér-támogatást.

Kérdés: Kinek köszönhet többet, az Istennek, vagy Orbán Viktornak?

Válasz: A kettőt nem szabad összekeverni. Viktor barátomnak köszönhetem a lehetőséget, az Úrnak a tehetséget. Meggyőződésem, hogy ha Mark Zuckerberg is a Magyarok Istenéhez fordul segítségért, ő is sokkal többre vitte volna.

Terjedelmi okból itt abbahagyjuk, de igény esetén szívesen közreadunk további részleteket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük