Bulvár

Alföldi: János tökéletes arra, hogy ezt megcsinálja! – Kulka János újra színpadon!

Alföldi: János tökéletes arra, hogy ezt megcsinálja! - Kulka János újra színpadon!

„János tökéletes arra, hogy ezt megcsinálja!” – mondta Alföldi Róbert az RTL Híradónak, amikor arról kérdezték, miért pont Kulka Jánost kérte fel Bíró Bence: Magyar tenger című színdarabjának nagypapa szerepére, amelyet először a Szentendrei Teátrum programjában láthat a közönség.

“Tökéletes lesz!”

A kortárs dráma egy balatoni nyaralóba szervezett tipikus családi születésnapot mutat be, nem mindennapi fordulatokkal. A rendező elmondta, hogy a feladatot Kulka tökéletesen meg tudja oldani.

Ez egy olyan szerep, amiben nincsenek hosszú mondatok, nincsenek nagy monológok. “Hurrá! A János tékeletesen alkalmas arra, hogy ezt megcsinálja”.

Annyit segítettek csak, hogy amelyik mondatok nehezebben mentek volna, azt a szerzővel közösen átalakították.

“Használjuk a Jánosból abszolút mindent, amit lehet használni”

– tette hozzá Alföldi. A színész a stroke-ja óta színpadon még nem beszélt.

“Majd most fog!”

– mondta a rendező. Neki van egy dolga, és azt jól meg fogja csinálni – tette hozzá.

A darabról….

A Magyar tenger egy kortárs családi dráma. Huszonnégy óra egy balatoni nyaralóban. Egy tipikus családi ünnep nem mindennapi módon bemutatva. Talán komédia, hat férfi, négy női szereplő, viharfelhők a tóparton, sok beszélgetés a politikáról, a színházról, kevés cselekmény, öt kiló szerelem és fegyveres kertitörpék.

„A Balaton régen sós volt, tudtátok? A könny sós, mint az izzadság. Még az isten könnye is. Csak aztán annyira nem törődött velünk az isten, hogy még sírni is elfelejtett miattunk. A tóból meg szép lassan elpárolgott a só. Az élet sója. Így szűnt meg a magyar tenger.”

Szereplők: Erzsébet, 73 éves – nem jelenik meg a színen István, a férje – Kulka János Gyuri, a fiúk, építési vállalkozó – Kocsis Gergely Patrícia, a lányuk, nem tudni, mivel foglalkozik – Söptei Andrea Péter, a fiúk, tanár – Friedenthal Zoltán Kata, Gyuri felesége – Balázsovits Edit Gábor, Kata és Gyuri fia, színésznek tanul – Martinkovics Máté Örs, Gábor barátja, színész – Szántó Balázs Dóra, Péter felesége, tanár – Bánfalvi Eszter Ibolya, Erzsébet testvére, Svájcban él – Hernádi Judit Andor, a szomszédból, orvos – Keresztes Tamás Réka, Péter és Dóra kislánya, 8 hónapos – XX

  • Dramaturg-producer: Orbán Eszter
  • Mentor: Németh Ákos
  • Rendező: Alföldi Róbert

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szentendreiteatrum.hu oldalon lehet.

Friss!

Szólj hozzá!