Sorting by

×

Amerikai emberünk, Tucker Carlson agymenése Esztergomban: “Amerika nem szabadabb mint Magyarország

Az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője szombaton Esztergomban.

Ez most komoly?

A Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt) tartott előadásában a befolyásos amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.
Carlson kifogásolta, hogy akadnak, akik kioktatják Magyarországot, ahol szabad és tisztességes választások vannak, és a médiaegyensúly sokkal egészségesebb, mint az Egyesült Államokban.

Először kontrollálják a nyelvet, hogy kontrollálhassák a gondolatot

Aláhúzta: a szabadság apadásának jelei – a humor betiltása és a nyelv ellenőrzése – az Egyesült Államokban is megfigyelhetők.
Először kontrollálják a nyelvet, hogy kontrollálhassák a gondolatokat: bizonyos dolgokról nem lehet beszélni, így ellehetetlenítik, hogy az emberek gondolkodjanak róluk – mutatott rá.
Emellett viccelni sem lehet bizonyos dolgokkal, mert a humor rálátást jelent. Valamit akkor találhatsz viccesnek, ha felülemelkedsz a helyzeten, távolról vetsz rá egy pillantást, és a maga teljességében látod azt. Ezt a perspektívát megtagadják tőled – folytatta.

Ez  nem liberalizmus, hanem éppen annak az ellentéte

Ez így van, mindig is így volt, és így is lesz – hazudják. Annak érdekében, hogy meggyőzzenek erről, nem hagyják, hogy utalj a múltadra, elvárják, hogy szégyelld, amit az őseid tettek, hogy gyűlöld az országod történelmét, hogy ne használj régi szavakat, mert azok régi gondolatokat írnak le, és hogy ne emelkedj a jelenlegi helyzet fölé – magyarázta Carlson.
Ez nem liberalizmus, hanem a liberalizmus ellentéte – mutatott rá a műsorvezető. Egy totalitáriánus gondolat, amely szerint mindenki ugyanúgy viselkedik, ugyanazt vallja, és mindenki engedelmeskedik – fűzte hozzá.

“Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára (…)  Magyarország példa mások számára “csendes, boldog egyszerűsége” miatt, olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.”

Mondta a műsorvezető.

A legfontosabb, hogy a vezetők törődjenek az országukkal és a rájuk bízott emberekkel

A Magyarország nyújtotta leckéknek semmi közük a kormányzati rendszerhez, egyes vezetőkhöz vagy a választások eredményeihez, a leckék ennél sokkal mélyebbek – hangsúlyozta. Carlson szerint a legfontosabb, hogy a vezetők törődjenek az országukkal és a rájuk bízott emberekkel.
Kiemelte: az emberek univerzális és alapvető vágya, hogy háborítatlanul élhessenek. Szeretnék követni hagyományaikat, amelyeket szüleiktől örököltek, és amelyeket tovább akarnak adni gyermekeiknek, anélkül, hogy kioktatnák vagy bántanák őket. Szeretnének olyan környezetben élni, amely felemeli, nem pedig lealacsonyítja őket – mutatott rá. A műsorvezető szerint a kormány, amely ennek megteremtésére törekszik, büszke lehet magára, az ilyen országban élők pedig hálásak lehetnek, és nem szabad hagyniuk, hogy akik a világ többi részét rosszul vezették, mást mondjanak nekik.

Fox News/ MTVA

Kapcsolódó

Carlson

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Amerikai emberünk, Tucker Carlson agymenése Esztergomban: “Amerika nem szabadabb mint Magyarország

  • 2021.08.08 - 10:25
    Közvetlen hivatkozás

    Idiota ripacs tucker! Ha Amerika nem lenne szabad, akkor az imadott trumpod mar az Alcatrazban lenne, te nagyon hulye, te meg az oldalan, mert mindenben tamogattad elvtelenul, egy kis baksisert, meg a fo”mu”sorido”e’rt! Es az a hulye quaanon se szaladgalhatott volna tokig indiantollakban, az orszagotok legszentebb epulete elott, hanem mar o is a jol megerdemelt dilihazi beutalojat lakna’ le a dilihazban! persze, amennyi penzt a magyar adofizetok penzebol odaadott neked a puhos, azert meg cseledruhaban kenyeztethetted vona is, ahogy Monica a Clintont! ki a gyasz tudja Amerikaban, hogy kicsoda orban, es hogy hol van Magyarorszag? Mindenki nagyivben szar le bennunket – ma’ra mar joggal, mert a gunarnyaku hulye lesullyesztette az orszagot a kulpolitikaban a benyaszbeka feneke ala….:(

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.