Amíg Huth Gergely tüntetést gründol, a Youtube visszafogottan felhívja a figyelmet a szabályaira

Miután a Youtube törölte a cirka 600 videót tartalmazó PestiSrácok.hu hét éve működő csatornáját, sőt, az újonnan létrehozottat is, Huth Gergely tüntetést szervez a Google budapesti irodája elé.

Átláttak a szitán….

Huth Gergely a Hír TV Magyarország élőben című műsorában panaszolta el péntek este, hogy

“Néhány órával ezelőtt az új Youtube csatornánkat is törölték. Isten tudja miért, nyilvánvaló, hogy egy hajtóvadászat folyik ellenünk, vagy a Google vezetői most már mindenképpen győztesre szeretnénk vinni ezt a meccset a részükről. Semmi okuk nem volt.”

-írta a Pesti Srácok. 

A portál szerint a Facebook és a Google újabban tapasztalt nyílt beavatkozása a politikai életbe, a szólásszabadság gátlástalan korlátozása eldöntheti a 2022-es választás végeredményét is.

“Ezért most kell kiállni a jogainkért! Ki kell kényszerítenünk, hogy a magyar Alaptörvény és más törvényeink rendelkezéseit a globális technológiai vállalatok is betartsák. Ezért szólítjuk tüntetésre a szólásszabadság híveit, olvasóinkat és nézőinket csütörtökön 5 órára a Google székháza elé.”

Youtube-válasz

A cég végül közleményt adott ki, aminek rövid verziója a 444.hu szerint így néz ki:

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol minden olyan tartalommal szemben, amely a gyermekeket szexuálisan kizsákmányolja vagy kihasználja.

Egyértelmű irányelveink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, minél gyorsabban eltávolítjuk azokat, valamint jelentjük a hatóságoknak, a kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük.

közösségi Irányelveink ismertetik, milyen tartalmakat engedélyezünk – illetve nem engedélyezünk – a YouTube-on. A megszüntetésekkel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse át ezt a  Help Center cikket, amely

felhívja a figyelmet arra is, amennyiben egy csatorna megszűnt, előfordulhat, hogy a megszüntetett csatorna felhasználója nem birtokolhat, indíthat vagy férhet hozzá másik YouTube-csatornához sem.

A korlátozások kikerülésére másik csatorna használata sem engedélyezett a YouTube-on.”

Nem politika, hanem elv!

2019 harmadik negyedévében a YouTube több mint 800 000 videót távolított el gyermekbiztonsági irányelveinek megsértése miatt, és

több mint 60 000 csatornát szüntetett meg.

A Békemenet összehívása ezúttal is elmarad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük