19 milliárdot törleszt adósságából a kormány a kórházi beszállítóknak, amíg simán kiperkál előre 10 milliárdot 2027-es budapesti vizes vb-re

A kórházi beszállítók hónapok óta hiába várják a teljesített szerződéseik ellenértékét a kormánytól, amit diktátumszerű alkura bocsátva próbáltak 20%-al csökkentetni. Az nem rázza meg családbarátékat, hogy hány cég ment ebbe tönkre.

Fontossági sorrend

Amíg milliárdokat költ a magyar emberek problémáira baromi érzékeny Orbán-kormány határon innen és túl a focira és más sporttal kapcsolatos dolgokra, addig a kórházi beszállítók kevéssé érdeklik. A minap számoltunk be arról, hogy miként folyik az egyeztetésnek nevezett zsarolás-kísérlet ez ügyben.

Hungarikum, ami az Ön életére mehet!

Az ugye tiszta, hogy ha a beszállítóknál betelik a pohár, akkor még ennyi műszer, eszköz sem lesz a kórházakban, amivel a még ott dolgozók kezelni, gyógyítani tudnak? Nem beszélve arról, hogy a multik is meggondolják majd, hogy akarnak-e egy olyan kormánnyal szerződni és neki hitelezni, amelyik utólag, visszamenőleg farag a kialkudott áron és annak elfogadásától teszi függővé a jókora késéssel történő kifizetést. Még, hogy Ön a fontos! Röhej….

Üdvrivalgás! Mégis hajlandók valamit perkálni!

Arról, hogy milyen feltételekkel teszik, nem szól a péntek este kiadott Emberi Erőforrások Minisztériuma által jegyzett közlemény:

“Február 14-én – a már korábban az intézményekhez utalt dedikált források mellett – további közel 6 milliárd forint kerül kifizetésre az egészségügyi ellátás zavartalanságának biztosítása érdekében – erről döntött a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere.

Az egészségügyi szolgáltatók lejárt tartozásainak kiegyenlítésére a

tárgyalófelek jóváhagyták azt a felosztási tervet, amelynek alapján azon szállítók követeléseit rendezik közel 19 milliárd forint összegben, akiknek a központosított adósságrendezési eljárás alá vont követelése nem haladja meg a 100 millió forintot, vagy a szállító állami, önkormányzati, illetve egyházi tulajdonban van.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő elindította a kiegészítő támogatási összegek utalványozását. A Magyar Államkincstár várhatóan szintén február 14-én intézkedik a kifizetésekről. A jóváhagyott javaslatban meghatározott összegeket a Korm. rendeletben meghatározottak szerint a NEAK a honlapján közzéteszi.

A közzététel az alábbi linken érhető el.”

Hogy miért előrébb való

egy cég jogos igénye akkor, ha

a szállító állami, önkormányzati, illetve egyházi tulajdonban van,

mint, ha magántulajdonban, az nem világos, hiszen bárkié egy cég, ha teljesített, jár neki a kialkudott összeg.

Egy hozzászólás itt: “19 milliárdot törleszt adósságából a kormány a kórházi beszállítóknak, amíg simán kiperkál előre 10 milliárdot 2027-es budapesti vizes vb-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük