Annyit kóstál a tapolcai 4 csillagos, mint az 5 csillagos Marina Bay Sands álomhotel – Több Balaton bármi áron?

Orbán Viktor szerint, aki teheti a magyar tengert válassza a külföldi úti cél helyett, hiszen a hazai turizmusra igencsak ráfér a szponzorációnk. Igen ám, de nem mindegy, hogy az összekuporgatott forintjaiért mit kap a nyaralni vágyó.

Micsoda különbség….!

Minek külföldre utazni, ha kerítésen belül is költhet a jónép? Esetleg a színvonalkülönbség?Pár nap alatt legalább annyit kell fizetni itthon a Balatonnál, mint a szingapúri Marina Bay vendégeként? A Spabook hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen mértékben szálltak el a hazai szállodák árai:

annyiba kerül két éjjel egy négycsillagos tapolcai szállodában, mint az ötcsillagos Marina Bay Sandsben Szingapúrban.

A közösségi oldalon megfogalmazott nyílt levél rögtön leszögezi:

nem Szingapúrban vannak őrületes akciók, hanem a magyar árak emelkedtek valószínűtlenül magasba.

Nincs külföldi, jó lesz a “bennszülött” pénze is?

A járványhelyzet miatt a legtöbb magyar idén itthon fogja elkölteni a nyaralásra szánt pénzét, azok, akiket eddig

“másodrangú vendégnek”

tekintettek. A külföldieket megcélzó árakat idén a hazaiak fizetik ki, ami a turizmus nehéz helyzetéből fakadóan magától értetődő, az azonban már a blog szerzője szerint nem, hogy a szolgáltatások minőségén nem emelnek.

Tisztelet a kivételnek!

“Soha vissza nem térő alkalom

volt ez a lezárás arra, hogy bizonyítsátok a magyar utazóknak, az emberek többségének, hogy idehaza is érdemes utazni és üdülést tervezni. Bizonyíthattátok volna, hogy nem kell elrepülni a világ másik felére ahhoz, hogy remekül érezzük magunkat.

Látatlanban, előre megírom, hogy ez nem sikerült, és őrült nagy ziccert hagytatok ki.”

Budapesten sem más a helyzet!

Ha a magyar turizmusból, vendéglátásból élőknek lenne annyi tartalékuk, hogy ne arra kelljen rámenniük, hogy azonnal, egy ültő helyükben lehúzzák a betérőket, hanem előrébb láthatnának az orruknál, akkor biztosan sokan nem ezt tennék. De “dübörgő országunkban” a vállalkozók jelentős része a túlélésért küzd, nincs lehetősége “a nagy egészet” nézni. Nekik és a családjuknak is enni kell, rezsit -bármennyire is csökkentett- kell fizetniük, nincs lehetőségük a ma túlélése helyett a holnapra, holnaputánra gondolni.

Utolsó figyelmeztetés….nem ellenetek, értetek!

“Az írásom szándéka a szenvedélyes kirohanás ellenére nem a bántás, nem köpködés, hanem egy utolsó utáni jó szándékú észrevétel, hogy talán több tiszteletet a magyaroknak, talán picivel több alázatot a vendégek felé és akkor talán újra lehetne majd nagyon erős belföldi turizmus.

De ha az ár/érték arány így marad, akkor úgy fogtok járni, mint Budapesten a Király utca és környéke a “10 EURÓS” hamburgerekkel.”

-ajánlja megfontolásra a blog szerzője, aki megkeresésünkre jelezte, hogy távol áll tőle a politizálás.

“Nem célja a bejegyzésemnek sem a hangulatkeltés sem valamiféle negatív hangvétel, pusztán a pozitív gondolkodás és az előrelepés. Nincsen benne semmilyen politikai szál sem az egyik, sem másik oldalra, kizárólag szakmai, ami az ár /érték arányról és a minőségről szól.”

koronavírus

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük