Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat Párizsban

Nagyszerű vívással aranyérmet nyert a magyar férfi párbajtőrcsapat a párizsi világkupaversenyen.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású együttes a hollandokat 37-22-re, a cseheket 43-32-re, a dél-koreaiakat 45-33-ra, az ukránokat pedig 45-42-re verte.

A fináléban pedig a házigazda franciák következtek, és a húsvéti ünnepek miatt ezúttal “csak” félházas Coubertin-csarnokban – ahogy a döntő után Dancsházy-Nagy Tamás fogalmazott – egyre halkabbak lettek a hazai szurkolók.

A mieink ugyanis gyakorlatilag 4 meccs alatt lerendezték a döntőt. 20:7-re elhúztak a magyarok úgy, hogy mind a négy vívónk simán hozott egy asszót. Taktikai csere is történt ugyanis, a világklasszis Borelre “rácserélte” Dancsházy mester Koch Mátét, akinek a francia egyáltalán nem kedveli a stílusát,  így fordulhatott elő az a ritkaság, hogy a hármas csapatverseny első négy meccsén négy magyar hozta össze a 13 tusos előnyt. Amit már “csak” tartani kellett, és ez sikerült is, 43:36-ra győzött válogatottunk, amely ezzel megnyerte a Világkupát.

Aztán az eredményhirdetés után sietett is a repülőtérre, ugyanis még az esti párizsi géppel hazautazott, a húsvéthétfői locsolkodást már újdonsült Világkupa-győzteseként tehetik meg odahaza az érintettek.

Csomagolás közben értük még utol Dancsházy-Nagy Tamást, aki a gratulációt megköszönve így foglalta össze a napot.

“Sikerült kiélesíteni a fegyvereket, ahogy arra céloztam is legutóbb… Természetesen nagyon örülök, és szeretném megköszönni a segítséget mester kollégáimnak, Halla Péternek és Andrásfi Tibornak is. Úgy gondolom, hogy a legerősebb négyessel álltunk fel, taktikailag és szakmailag is nagyon egységes ez a kvartett. Mindent megbeszéltünk a nap folyamán, semmi sem történt véletlenül, sorra bejöttek a taktikai cserék, élvezet volt végigdolgozni ezt a napot a fiúkkal. Nagyon sokat tettünk ezért az aranyért, teljesen érthető, hogy ennyire örültünk neki. Azt gondolom, hogy Párizsban kezdődött el az az út, ami Párizsig vihet. De ehhez még rengeteg munkára van szükség, példának okáért még ebben a szezonban négy nemzetközi verseny, valamint egy Eb és egy vb vár ránk.

Egy nappal korábban Koch Máté a magyarok közül a legtovább jutva bronzérmet nyert a 282 fős mezőnyben.

Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Párizs, 39 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 43:32 (Andrásfi +6, Nagy +3, Siklósi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Korea 45:33 (Nagy +8, Siklósi +5, Koch 0, Andrásfi -1).

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 45:42.

Döntő: Magyarország-Franciaország 43:36 (Siklósi +4, Koch +4, Andrásfi +1, Nagy -2).

Végeredmény:

1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás, edzők: Andrásfi Tibor, Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás)
2. Franciaország
3. Ukrajna.

Forrás: Hunfencing.hu/MTI

2 thoughts on “Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat Párizsban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük