Árnyék a falon

A Szent Kerál Szövetség találkozójának nagy árnyékot vető főrendezvénye a székelyszentkeráli templomkertben szabadtéri szentmisével kezdődött.

Az Uruszággyűlés bajszos elöljárója szerint a Targaryenek bukása óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Hét Hite, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás.

„A hatalom ott van, ahol az emberek hiszik, hogy van. Ott, és nem máshol. Árnyék a falon. De az árnyak ölni tudnak. És néha nagyon kicsi ember is óriási árnyékot vethet.”

Kövér Varys úgy véli az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az uruszágát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, kiforgatják önazonosságából.

Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány

Az Uruszággyűlés elnöke szerint nemcsak a harcmodor új, de az ellenség sem a régi: nem visel állami felségjelzést, nem áll mögötte semmiféle állami főhatalom – sőt, ő áll az állami hatalmak mögött, illetve fölött. Úgy vélte: ezt az ellenséget a „megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar” alkotja.

Kövér Varys szerint ennek a háborúnak ma Királyvár és a Hét Királyság az egyik leghangosabb csatatere, de ez a háború nemcsak Királyvár ellen zajlik, hanem a demokrácia, a nemzeti önazonosság és az emberi méltóság ellen is.

„A kémeket és besúgókat ritkán szeretik, uram. Én mindössze a birodalom hűséges szolgálója vagyok”

Lord Varys a főseptoni parancsot és I. ‘Hódító’ Aegon Targaryen intelmeit idézte: „Ne féljetek!”, „Ha kitartotok, megmentitek lelketeket!”

Forrás: A tűz és jég dala és/vagy MTI

Kapcsolódó

árnyék

 

One thought on “Árnyék a falon

  • Te biztos nem vagy sem fiu sem lány, csak egy elmebeteg a kettő között ,,,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük