Az ellenzéki pártok megszavazták, hogy nincs rájuk szükség

Az orvosok béremeléséről és vezényelhetőségéről szóló javaslatot sokan megszavazták az ellenzéki pártokból is. Áldásukat adták tehát arra, hogy Orbán az orvosokkal is katonásdit játszhasson.

A kormány egyre inkább katonai juntaként viselkedik

Mintha újabb államcsínyt készülne végrehajtani – vagy már benne is vagyunk.

Vannak “kórházparancsnokaink”, és a valóságban ugyan (még?) nincs, mert a hallgatók és oktatók nem ismerik el, de “kineveztek” egyetemparancsnokot is. Nem is olyan régen katonák szállták meg köztereinket, és bármikor újra megjelenhetnek.

Az ellenzék magatartása érthetetlen gyávaságról tanúskodik – vagy ami talán még rosszabb, fölkészületlenségről, ostobaságról.

Meg tudják mondani, mi indokolta a javaslat tárgyalási módjának elfogadását?

Mitől lett ez a dolog annyira sürgős, hogy elfogadásáért  lemondtak a javaslat alapos megismeréséről is? Arról, hogy frakciójukban elemezzék, mi lehet e sürgősség oka, milyen kormányzati szándékok vannak mögötte?

Jó tíz év nem volt elegendő, hogy belássák: az elvszerűség minimumára mégiscsak szükség van? Hogy a kormány folyamatosan átver mindenkit? Hogy ilyen horderejű javaslat tárgyalásában sem szabad részt venni, ha nem adnak rá időt?

Komolyan: mintha háborúban állnánk, olyan magatehetetlen vagy inkább szolgaian együttműködő az ellenzék…

A Magyar Orvosi Kamara is besétált a csapdába

Hiányzott belőle az elemi szolidaritás is. Meglehet, ezzel eljátszotta hitelét.

És most sorra buknak elő a problémák. Hát hányszor lehet még előadni, amit az Akadémiával csináltak? Kiknek lesz még elég újra meg újra a “megfontolásra” adott “54 perc”?!

Ellenzék így nem viselkedhet, tisztességes kormánnyal szemben sem. Igaz, tisztességes kormány nem csinál bohócot a parlamentből, nem maffia módra “tárgyaltatja” javaslatait.

Szóval: maga az eljárás, a folyamat volt teljesen elfogadhatatlan!

De egy dolgot azért szóvá teszek: a “vezényelhetőséget”. Már e katonai kifejezés megjelenése is botrányos. De vizsgálta – e valaki, hogy legitim-e a cél, amelynek érdekében ezt a jogkorlátozást – mert az! – bevezetik? S ha igen, arányos-e a szabályozás?

Az Orbán-rezsimtől undorodom. De egyre kétségbeesettebben kérdezem: vajon várható-e valami jobb, ha az ellenzék kormányra kerülne..?

Mert rezsimváltásban már alig-alig reménykedem.

ellenzéki

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Az ellenzéki pártok megszavazták, hogy nincs rájuk szükség

  • 2020.10.08 - 19:26
    Közvetlen hivatkozás

    mert vannak ellenzéki pártok?….szerintem csak nevükben azok…minden megnyilvánolásukban ott van a szolgalelkűség…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük