Kerítésen innen

Az elmúlt négy évben csaknem 7 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Tiszafüreden

Tiszafüred

Válságok között a cél továbbra is az országépítő munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán tartása – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön a Tiszafüredi Halasnapok megnyitójával egybekötött Város napi díjátadó ünnepségen.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány a jelenlegi igen nehéz helyzetben azért dolgozik, hogy kivédje a háború hatásait, megóvja az emberek biztonságát és az elért eredményeket

Hozzátette: Magyarország kormánya, ahogyan eddig, ezután is partnerként tekint majd a településekre, szívügyének tekintik, hogy Tiszafüreden és a Tisza-tó egészén fejlesztések valósulhassanak meg.

Felidézte, hogy 38 éve nyilvánították várossá Tiszafüredet. A város vezetésének és a parlamenti képviselők munkájának is köszönhetően 2018 és 2022 között csaknem 7 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Tiszafüreden, megújultak létesítmények, az infrastruktúra és új szolgáltatások jöttek létre. A város, amely a “Tisza-tó fővárosává” vált, elnyerte az Év turisztikai települése címet is – közölte.

Varga Mihály emlékeztetett: Magyarország az elmúlt években kimagasló teljesítményt ért el; tavaly már 7,1 százalékos volt a növekedés, ami az idei első negyedévre 8,2 százalékra gyorsult.

A munkában állók száma is rekordot döntött, és a jövedelmek is jó ütemben nőnek

“Nem haladhatunk előre anélkül, hogy biztosítanánk a fejlődés lehetőségét minden térség számára”

– mondta, megemlítve, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye is eredményes, az egy főre jutó GDP az elmúlt évtizedben megduplázódott, nőtt a munkában állók száma.

Kitért arra, hogy a pandémia után a háború új helyzetet teremtett: Magyarország több százezer menekültet fogadott be, számolni kell az energiaválság következményeivel,  a háborús inflációval és az Európában kibontakozó gazdasági válsággal. Megismételte, Magyarország a béke pártján áll, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy az ország ellátása biztonságban legyen. Hozzátette: Magyarország földgázellátása jelenleg sincs veszélyben, és a kormány elkötelezett a biztonság megtartására.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: azért dolgoznak, hogy az 1984-ben várossá nyilvánított Tiszafüred a huszonegyedik században is méltó legyen városi rangjához, élhető városa legyen a Tisza-tónak. Az elmúlt években elért eredményekre joggal lehetnek büszkék – mondta és felsorolta a megvalósult fejlesztéseket.

A július 7. és 10. között zajló Tiszafüredi Halasnapok díszvendége Debrecen

A szervezők közleménye idézi Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét (Fidesz-KDNP), aki szerint a Debrecenből érkező turisták egyik kedvelt célpontja lett a Tisza-tó. Mint Lendvay Imre, a Tisza-VÍZ Víztermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a szabadvízi strand üzemeltetője hozzátette: tavaly a Tiszafüredi Szabadstrand 150 ezer látogatója közül a legtöbben Debrecenből érkeztek.

A halasnapok rendezvénysorozata a változatos halételekre épül. Szombaton rendezik meg az V. Tiszai Halételek Fesztiváljának főzőversenyét a Halas téren. A főzőversenyre az alapanyagokat a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. biztosítja a résztvevők számára. Hegedüs Gábor ügyvezető szerint a Tisza-tó vonzerejét mutatja, hogy évente 130 ezer horgásznappal számol a Sporthorgász Kft., az oda járó horgászok mindig halban gazdag fogással térnek haza, az összmennyiség eléri a 200 ezer kilogrammot.

A kifogott ragadozóhalak vonatkozásában, különösen a harcsa esetében, toronymagasan vezet a Tisza-tó

Az idei Tiszafüredi Halasnapokra hét helyszínen több tucat zenei, kulturális, sport- és gasztroprogrammal várják az érdeklődőket. Koncertet ad többek között Pápai Joci, Caramel, Nótár Mary, a Vad Fruttik, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif és a TNT is. Rajtuk kívül fellépnek a szolnoki szimfonikusok és több művészeti együttes is. A négy nap alatt kirakodóvásár is lesz, ahol több mint száz kézműves és helyi termékes kínálja portékáját. 

Szombaton a főzőverseny mellett PikNik Mozival is várják a kikapcsolódni vágyókat. Vasárnap a Halas téren “Tudj többet – Élj jobban!” – Közlekedésbiztonsági oktatóprogramot szervez a Kulturált Közlekedésért Alapítvány.

Hétvégén Strandfoci Tornát is rendeznek a szabadstrandon. A gyerekeket játszóházzal, gyermekkoncerttel várják.

A helyiek városkártyával ingyenesen látogathatják a rendezvény valamennyi helyszínét.

A közlemény szerint a Tiszafüredi Halasnapok története több mint négy évtizedre nyúlik vissza. Az első halas “népünnepélyt” 1978-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy Tiszafüredet és a környező településeket összefogásra sarkallja.

Forrás: MTI

Az ország stabilitását erősíti, hogy az államadósság negyedét ma már a magyar emberek tartják kézben

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!