Az Eximbank vezérigazgatója halt meg egy osztrák sípályán

Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója halt meg Ausztriában szombaton – erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőosztálya.

Az APA osztrák hírügynökség számolt be arról, hogy holtan találtak egy magyart szombat délután Flachau im Pongau egyik sípályáján. A férfi újraélesztésére tett kísérletek sikertelenek voltak.

A magyar síelőre a felvonóknál találtak rá társai, akik értesítették a pályamentőket. Anton Santner, a Snow Space Salzburg síparadicsom szóvivője elmondta, hogy a mentőcsapatok két percen belül a helyszínen voltak. Néhány perc múlva egy orvos is megérkezett, de már nem tudták megmenteni a férfit.

Urbán Zoltánt a Külgazdasági és Külügyminisztérium saját halottjának tekinti, az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak. A minisztérium minden dolgozója osztozik a család fájdalmában – olvasható a tárca közleményében.

A Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében megrendülésének adott hangot.

Kovács Levente azt írta: Urbán Zoltán csaknem három évtizeden át aktív részese volt a magyar gazdaság fejlesztésének, amelyet hazai és nemzetközi banki szerepvállalással segített. „Emberi tisztesség, szakmai alázat, baráti segítőkészség kísérte végig életét.”

Urbán Zoltán 1960-ban született, 1990 óta dolgozott a bankszakmában. 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2014. januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

2015. januárban vette át az Exim (Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypáros) Bank irányítását. A magyar kormány delegáltjaként az Európai Beruházási Bank igazgatóságának is tagja volt.

(Forrás: MTI)

Egy hozzászólás itt: “Az Eximbank vezérigazgatója halt meg egy osztrák sípályán

 • Avatar
  2017.12.31 - 17:30
  Közvetlen hivatkozás

  De, ha egy átlagos magyar halt volna meg, a kutya sem tekintené, a családján kívül, saját halottjának.
  Másfelől, nyugodjon békében, őszinte részvétem a családjának!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük