Fürdőszoba és vécé nélküli egyszobás lakásba tennék az értelmi fogyatékos fiút nevelő családot, amely karácsonykor mindenét elvesztette.
[mnky_ads id=”3427″]
Ugyan csak átmenetileg, egy hónapra kapott egy egyszobás lakást a pécsi Nyírő család, ám a későbbiekben újra egy fürdőszoba és vécé nélküli egyszobás városszéli szociális lakásba dugná az önkormányzat Nyírő József családját, amelyben a házaspár egy egészséges 17 éves lány mellett egy 22 éves, súlyosan értelmi fogyatékos fiút nevel.

Karácsonykor mi is megírtuk a Nyírő család történetét, amelynek az első ünnepnapon égett porrá mindene és vált földönfutóvá. A családfő, Nyírő József kétségbeesetten kért segítséget és fordult a közvéleményhez, illetve pártfogójukhoz, Berkecz Balázshoz, az Együtt pécsi politikusához, hogy találjanak megoldást a szinte teljesen kilátástalan helyzetben. Addig sem mondhatni, hogy kényelmesen és az emberileg elfogadható szinten éltek, hiszen négyen, köztük a 22 éves, de teljesen magatehetetlen fiukkal laktak egy egyszobás, komfort nélküli udvari lakásban, ekkor viszont még legalább volt fedél a fejük felett.

Nyírő József dolgozik, rendes munkája van, mindent megtesz a családja boldogulása érdekében, a számláikat mindig rendesen időben fizetik, míg felesége napi 24 órában ápolja értelmi fogyatékos gyermeküket. Vagyis nehezen értelmezhető, ki lehetne jobban rászorulva egy emberhez méltó szociális bérlakásra.

(Forrás: 168 Óra)
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét