Szolgálunk és rollerezünk!

Döntött a Budavár önkormányzatának képviselő-testülete az elektromos járművek használatáról. Július 15-től tilos az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon, járdákon és gyalogos övezetekben “elektromos meghajtású eszközöket használni”, kivétel….

Rend a lelke….

A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet.  Erre azért volt szükség, mert a kerültben egyre elterjedtebbek az elektromos “fél-járművek”, amelyek miatt már több baleset is történt.

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.: segwayt, elektromos rollert, hoverboardot, elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain. Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket.

Az I. kerületben csak a rendőrök használhatnak elektromos rollert és gördeszkát
fotó: pixabay

A képviselő-testület azért döntött így, mert

sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek

ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket – írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Bizony, ott ahol akár két ember beszélgetése már félelmetes összeesküvés-lehetőség,  jogos, a rendkívüli budavári szigor. Csak, hogy érezzük a törődést!

A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Azért azt mókás elképzelni, amikor a rend éber őrei gördeszkán veszik üldözőbe a renitenseket!

2018 nyerőgépe a riksa, a sörbike,a segway, a hoverboard? – Kitiltották a belvárosból, de meddig?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük