Az időjárás soha sem viccel, tavasz után egy kevéske, de erős tél

Ami most a következik az a legjobb szándékkal sem nevezhető tavaszi időjárásnak, hiszen ilyen viharos szelek, és lehűlés, sokkal inkább a télre jellemző. egyelőre úgy néz ki sikeresen átvert bennünket a meleget hozó három legény Sándor, József és Benedek.

A hét eleje

Hétfőn délután, viharossá fokozódó ÉNY-i szél okoz kellemetlen időjárást. A legerősebb széllökések ekkor, keleten inkább az esti órákban várhatóak, elérhetik a 80 – 100 km/órát. A Dunántúl térsége felett, nyugat, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Említést érdemlő csapadék ott már nem várható. Eközben az ország keleti felén borult marad az ég, és ott számítani kell további, de egyre inkább keletebbre húzódó esőre.

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximum érték is csak +8 – +12 fok köré várható.

Este viharos széllökések mellett, szerte a Dunántúlon szakadozó felhőzet, keleten borús ég, és a Tiszántúlon még esők várhatóak. Helyenként halmazállapot váltás is bekövetkezhet, így átmeneti időre havas eső és hóesés előfordulásának is megvan az esélye a keleti határvidék térségében.

Az éjszaka első felében elhagyja hazánk területét a csapadék. A középső országrész és a Tiszántúl felett is lecsökken a felhőzet. A szélvihar kissé veszít erejéből, de továbbra is viharos lökések (50-70 km/ó) kísérik az ÉNY-i szelet.

Kedden tovább hűl a levegő, hajnalban elszórtan gyenge fagy is többfelé előfordul. A hétfőihez képest veszít ugyan az erejéből, de továbbra is erős (50-75 km/ó) lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj. Napsütés, majd erős felhősödések, és futó vegyes halmazállapotú záporok kialakulása várható. Jelentős mennyiségű csapadéktól nem kell tartani. A hőmérséklet legfeljebb +10 fokig emelkedik, jellemzően az alatt marad. Az erős szél még tovább ronthatja a hőérzetet. Az éjszaka nagy részén kevés lesz felettünk a felhőzet, majd hajnalban már erősebb felhősödés kezdődik. Sokfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

A hét közepe

-Szerdán egy sokfelé fagyos reggelt követően mérsékelt, kissé élénk nyugatias légmozgás mellett, keleten naposabb, nyugaton borongósabb idő ígérkezik. Északnyugaton előfordulhat néhol kisebb eső. Mérsékelt enyhülés kezdődik.

Csütörtökön erősen felhős ég, elszórtan kisebb esők, záporok, az ország nyugati felén már jelentősebb enyhülés, és mérsékelt, nyugaton élénk D-i, DNY-i szél valószínű.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse