hideg - Városi Kurír

Sorting by

×

A tavasz visszatérte egyelőre a “kanyarban sincs”!

Folytatódik a tavasz mentes, zömmel erősen, itt-ott időszakosan szakadozottabban felhős idő, elszórtan záporokkal. Az Északi-középhegység és az Alpokalja magasabban fekvő területein továbbra is lehet hózápor. Az északkeleti határvidéken, Szabolcs térségében várható kevesebb felhős, ott tartósabban kisüthet a nap is, de elvétve ott is előfordulhat zápor.

Tovább

Didergős lesz a hosszú hétvége, néhol mínusz 16 fok is lehet, de azért…..

Az ünnepi hosszú hétvégén sem változik az időjárás, sőt hajnalonként még hidegebb lehet, többfelé mínusz 10 fok alatti minimumok lesznek. Ezzel együtt általában sokat süt majd a nap, érdemi csapadék nem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek eljuttatott és az Eumet oldalán olvasható előrejelzésekből.

Tovább

Elesett a kisöcsém, és most fázik is – Apu sem érti az egészet és csúnyát mondott

Esik a hó, fúj a szél, a Nap nem süt melegen, és az emberek az utcán fáznak. Én is fázom. Az én kisöcsém kórházban van, mert elesett a bi-cajával a hideg betonon, beteg szegény, ráadásul ő is fázik, mert a szobájában az ablakokat nem lehet rendesen becsukni és befú a szél. A nővérke néni azt mondta az anyukámnak, hogyha van otthon, akkor vigyünk be a kórterembe olajradiátorokat, hogy az öcsikém meg a többi gyerek a betegsége mellé ne fázzon meg.

Tovább

“Megoldódott… Nincs több gond vele. Meghalt…” – Meg kellene tanulnunk jól segíteni!

Covid van, hideg van, a nagy többség napról napra nehezebben viseli a maszkot, a tiltásokat, de nincs mit tenni. A szerencsések egy húzós nap után hazamehetnek, mert van hová. Becsukják maguk mögött az ajtót és viszonylagos nyugiban pihenhetik ki a mögöttük lévő napot. De mit tegyen, aki hajléktalan? És mit tegyen, aki segíteni akar nekik, úgy, ahogy az a számukra is elfogadható, amivel könnyíthet kicsit az életükön?

Tovább