Az idősotthonokban a fertőzöttek fele már meggyógyult

Az idősotthonokban a koronavírussal  fertőzöttek fele már meggyógyult – közölték kedd délután a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati portálon adatai szerint

Eddig összesen 33 idősotthonban – 12 budapesti és 21 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzést. Minden negyedik fertőzött és elhunyt idősotthon lakója.

Az országos összesített adatok szerint 33 idősotthonban 899 lakó és 142 dolgozó lett fertőzött, a fertőzöttek fele már meggyógyult. Jelenleg is 116-an vannak kórházban, és 127 gondozott halt meg.

Budapesten 12 intézményben azonosítottak koronavírus-fertőzöttet,

8 otthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában van. A fővárosban 464 gondozott lakó fertőződött meg, 76-an hunytak el.

  • A legfertőzöttebb intézmény a Pesti úti idősotthon, ahol 312 lakó és 26 dolgozó fertőződött, és mára 47-re nőtt az elhunytak száma.
  • A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 62 lakó és 20 dolgozó fertőződött, 8-an haltak meg.
  • A Kamaraerdei úton 50 lakó és 12 dolgozó fertőződött, 7-en haltak meg.
  • Az Olajág Otthonokban 51 gondozott és 14 dolgozó fertőződött, 10-en haltak meg.
  • A vidéki otthonok közül a legtöbb elhunyt (8) a mezőszilasi intézményben van, Seregélyesen 7, két zalaegerszegi idősotthonban összesen 10.

Az országos tisztifőorvos országszerte elrendelte az idősotthonok fertőtlenítését

és ellenőrzését, a járványügyi szakemberek javaslatokkal is segítik a megelőzést. Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az idősotthonokat, a kétszáz fő feletti otthonokban pedig intézmény-parancsnokok segítik az intézkedéseket. Az idősek védelme érdekében továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. A hamarosan felálló bevetési egységek pedig akár azonnali intézkedéseket rendelhetnek el, ha egy idősotthonban jelentősen nőne a fertőzöttek száma – írta a kormányzati portál.

Tianon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük