Az ismeretlen koronavírus-áldozatok - Városi Kurír

Sorting by

×

Az ismeretlen koronavírus-áldozatok

Arról mindenki tud, hogy mintegy 30 ezer áldozatot szedett Magyarországon a COVID. Persze jellemző ránk, hogy inkább nem beszélünk erről, míg az USA-ban vagy máshol történetekben mutatják be egy-egy család veszteségét.

Hirdetés

A rideg számok mögé, elé hús-vér emberek kerülnek, akik fél, egy évvel ezelőtt még itt jártak közöttünk és többségüknek nem kellett volna még elmennie.

Gondoljatok bele, ha történik egy autóbusz-baleset, ahol egyszerre 25-en vagy harmincan meghalnak, akkor nemzeti gyászt ülünk. Félárbócra engedik a nemzeti lobogót, kitűzzük a fekete zászlókat.

A COVID-katasztrófa után csak az “ismeretlen” koronavírus-áldozatokról tudunk megemlékezni. Meggyászoltuk az olimpiai bajnok Igaly Dianát, de jószerével senkit nem ismerünk a további 29 ezer áldozatból.

Pedig nem olyan egyszerű a helyzet, mint azt a magyar miniszterelnök elképzeli, aki felelőtlenül eldobta a maszkot és belevigyorgott a kamerába.

Ez az aktus szimplán kegyeletsértő volt

És akkor még nem beszéltünk a COVID-ban súlyosan megbetegedett, és komoly szövődményekkel küzdő honfitársunkról. Azt se tudjuk ők hányan vannak, ez semmilyen statisztikában nincs benne. Csak az, hogy mennyi a gyógyultak száma.

Sőt, az állami média még tovább torzítja a képet. A kormányzat a veszélyhelyzetre hivatkozva lényegében kitiltotta az újságírókat, a fotóriportereket a kórházakból. Most nem itt van ennek az ideje, harsogták, holott ezt nem a kormány szerveinek kell megítélnie.

A sajtószabadság nem csak annak a kérdése, hogy az újságosnál hány nem kormánypárti lap van

Többek között a Dörmögő Dömötör, a Horgász Magazin és a Füles is az. Sokkal inkább azt jelenti a sajtószabadság, hogy az állampolgároknak alkotmányban rögzített joguk van a hiteles tájékoztatáshoz.

Aztán ezt a “szabály” is megszegte a kormány akkor, amikor a “közszolgálati” média kameráit és fotóriportereit beengedte az egészségügyi intézményekbe. Sőt, amióta tombol az “oltakozási kamány” az MTI naponta 30-40 olyan képpel bombázza az egyszeri szerkesztőt, amiken csak és kizárólag oltás, vakcina szállítás, igazolás átadás van.

varosikurir sote 02
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Ez azért is súlyos ügy, mert így lényegében mag a járvány nem lett dokumentálva, nincsnek képek, videók a harmadik hullámról. Lényegében nem lesz majd semmi az archivumokban, olyan lesz, mintha meg sem történt volna.

De vissza a fertőzöttekhez

És hányan vannak, akikre a betegség után hosszú rehabilitáció vár, akiknek fenekestül felfordult az életes és akiknek a családja szintén áldozat. Ők a COVID-túlélők, akiknek segítség, emberi szó kell. Ők nem statisztikai adat, hanem meggyötört áldozatok, akikre még hosszú út vár, hogy beilleszkedjenek közénk, hogy visszataláljanak régi életükhöz.

Van olyan kollégám, aki 96 napos kórházi kezelés után ma összecsomagolt és végre hazamehet. Ez jó hír neki és a családjának is, ám tisztában vannak vele, hogy még hónapokig tartó rehabilitáció vár rájuk.

Ahogy az egész ország a COVID-sokk után keresi a megnyugvást, vissza szeretnénk térni régi életünkhöz.

De ez csak akkor fog menni, ha szembenézünk a valósággal, a kőkemény tényekkel és ha el tudjuk végezni a gyászmunkát.

Nem tudjuk a több, mint 700 ezer gyógyultból hányan küzdenek szövődményekkel

Pénteken meghalt 24, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 300 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

805 871-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 842-re, a gyógyultaké 714 329-re emelkedett. (koronavirus.gov.hu)

áldozatok

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Az ismeretlen koronavírus-áldozatok

  • 2021.06.05 - 17:29
    Közvetlen hivatkozás

    Minden egyes halálért felelős ez a mocskos kormány OV val az élen, ezért meg fognak fizetni !!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.