Az Orbán-kormánnyal Putyin trójai falovát tartjuk bent az Európai Unióban

Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek a Liberálisok az európai parlamenti (EP-) választásra, annak érdekében, hogy egyetlen ellenzéki szavazat se landoljon a Fidesznél – mondta a párt ügyvivője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Még töredékvoks se erősítse a fideszes listát

Sermer Ádám, aki a párt főpolgármester-jelöltje is, emlékeztetett arra, hogy ezen a héten van az utolsó lehetőség egy ellenzéki közös lista kialakítására, ezért az ezzel kapcsolatos felhívásukat elküldték valamennyi érintett pártnak. Szerinte így előzhető meg, hogy a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Úgy vélekedett: nem szabad engedni, hogy pusztán az erőviszonyok felmérése érdekében azt kockáztassák a bejutási küszöbön billegő pártok, hogy bármennyi általuk begyűjtött töredékvoks végül „a Fidesz illiberális, EU-t bomlasztó, Brüsszel-ellenes, gyűlöletkeltő” listáját gyarapítsa. Annál is inkább, mert csak akkor van esély 2022-ben kormányváltásra, ha az ellenzék képes tartalmi alapon együttműködni az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – figyelmeztetett.

Szavazatmaximálás

Hangsúlyozta: javaslatuknak célja az ellenzéki szavazatok maximalizálása és nem az, hogy saját képviselőjüket bejuttassák a közös listán az Európai Parlamentbe; nem kérnek bejutásra esélyes pozíciót. Tarthatatlan ugyanis, hogy az Orbán-kormánnyal „Putyin trójai falovát tartjuk bent az Európai Unióban” – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük