Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen túlSport

Az orosz bíróság kilenc év börtönre ítélte a kétszeres olimpiai bajnok Brittney Grinert

Griner
Hirdetés

Kábítószer-csempészet miatt kilenc év börtönbüntetésre és egymillió rubeles (átszámítva hat és fél millió forint) pénzbírságra ítélte az orosz bíróság csütörtökön Brittney Griner amerikai kosárlabdázót.

Hirdetés
Hirdetés

A 31 éves Grinert hat hónapja, egy héttel az orosz–ukrán háború kitörése előtt tartóztatták le a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren…

…miután hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. A sportoló július 7-én elismerte bűnösségét a bíróságon. Azzal védekezett, hogy sietve pakolt, ezért a kérdéses patronok véletlenül kerültek a táskájába. Azonban a bíróság nem hitt neki, szerintük szándékosan tette el a patronokat.

Ügyvédei azzal érveltek, hogy Griner ritkán és csak Arizonában használt orvosi marihuánát, ahol egyébként ez legális. Orvos írta fel neki a szert a sportsérüléseiből fakadó fájdalmak enyhítésére.

A bíróság az ítélet kiszabásakor figyelembe vette a sportoló egészségi állapotát, karitatív tevékenységét, és azt, hogy részben beismerte bűnösségét, megbánást tanúsított. Utolsó vallomásában a kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázó bocsánatot kért a bíróságtól, és azt mondta, nem állt szándékában megsérteni az orosz törvényeket.

Joe Biden amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte a döntést. Hozzátette: a kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy Griner és a kémkedéssel vádolt Paul Whelan visszatérhessen az Egyesült Államokba.

Forrás: CNN / Telex.hu

Tizenötödször bajnok a Sopron Basket

Friss híreink

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here