Mit mond a rendőrség az "Orwell Viktor"- fényjátékról? "Eljárnak", vagy nem? - Városi Kurír

Sorting by

×

Mit mond a rendőrség az “Orwell Viktor”- fényjátékról? “Eljárnak”, vagy nem?

A Telex számolt be először az este fél 7 körül, hogy feltűnő jelenségnek lehettek szemtanúi március 15-én este, akik sötétedés után a Pestről a Gellérthegy felé pillantottak, valaki ugyanis hatalmas betűkkel írta a hegy Dunára néző sziklafalára, hogy “Orwell Viktor”. Annak járt utána a Blikk, hogy von-e maga után bármilyen eljárást a fényfestés.

Hirdetés

Nem indított eljárást a BRFK

A fényképfelvételek alapján úgy tűnik, hogy a pesti rakpart egyik, Dunára néző ablakából vetíthették oda az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a feliratot, amellyel alighanem Orbán Viktor miniszterelnökre utaltak. A leginkább az “1984” című könyve révén ismert George Orwell író neve az elnyomó diktatúrák elleni harc jelképe.

Kérdésre a rendőrség elárulta:

Az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés, feljelentés nem érkezett, eljárás nem indult

– tájékoztatta a Blikket a BRFK sajtóosztálya. Mivel hivatalból nem indítottak eljárást, úgy tűnik, bármikor megismételhető a produkció akár más felirattal is.

<<< Friss híreink! >>>

George Orwell 1984 című regénye 1949. június 8.-án jelent meg az Egyesült Királyságban

A kötet nyomasztó jövőt fest le, amelyikben egy végletekig diktatórikus államhatalom a polgárainak mindent egyes lépését ellenőrizni tudja, sőt, a gondolataikon is uralkodik. Ha pedig érdekei úgy kívánják, akár naponta írja át saját történelmét. Nagy Testvért, a párt és nép vezérét istenként kell tisztelni, imádni és félni. Legnagyobb ellenségét, a háttérből manipuláló, titokzatos Emmanuel Goldsteint minden nap, két percen keresztül kötelező gyűlölni. Megjelenése után, különösen a hidegháború elmélyülésének idején az 1984-et a sztálini Szovjetunió allegóriájaként volt szokás értelmezni. (Nem véletlen, hogy a keleti blokk legvidámabb barakkjának nevezett Magyarországon évtizedekkel a megírása után, éppen 1984-ben jelenhetett meg először.) Ez az értelmezés azonban már akkor is túlzottan leegyszerűsítő volt, hiszen Orwell disztópiája ennél jóval összetettebb.

Nem kell túl élénk képzelőerő ahhoz sem,

hogy felfedezzük az 1984 és a 2010 óta regnáló Fidesz-rezsim közötti párhuzamokat. Orbán Viktor pártja folyamatosan mozgósít és készenlétben tart, mert harcban állunk: a komcsikkal, a libsikkel, a menekültekkel, Brüsszellel, Soros Györggyel. Feltétel nélkül el kell hinnünk, ha a Nagy Testvér azt mondja, hazaáruló az, aki kiszolgáltatja a hazánkat Putyin Oroszországának, és azt is, ha másnap azt mondja, a hanyatló Nyugattal kell harcolnunk azért, hogy Putyin segítségével megvédhessük a rezsicsökkentést. Soros György ellen pedig nem napi kétpercnyi, hanem 0-24 óráig tartó gyűlölet kötelező. Az 1984-ben teljesen megszűnt a magánügy, a magánélet fogalma, úgy a XXI. század információs társadalmában is luxuscikké vált, amiért fizetni kell. (Forrás)

 

 

Szijjártó
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Mit mond a rendőrség az “Orwell Viktor”- fényjátékról? “Eljárnak”, vagy nem?

 • 2021.03.17 - 21:03
  Közvetlen hivatkozás

  EMBER!!! HAGYOD, HOGY ORWELL VIKTOR = GYŐRI GÁBOR BELÉD OLTASSA a MAGZATOK és BABÁK KÍNHALÁLÁBÓL LETT COVID VAKCINÁT?!

  MAGZATOKBÓL KINYERT SZÖVETEKBŐL KÉSZÜL az ISTEN és EMBER ELŐTT is ŐSBŰNNEK SZÁMÍTÓ ún. COVID „VÉDŐOLTÁSA”!!!
  Olyan tanúvallomást tett Stanley Plotkin, a védőoltások és vakcinák atyaúristenének tartott kutató, hogy még a legerősebb idegzetűek is megdöbbentek az igazságon.
  A tanúvallomást 2018. január 11-én rögzítették.
  Magzatokból kinyert szövetekből készítettek védőoltásokat. Egyetlen tanulmány megírásához is felhasználtak 72 abortált magzatot és megszámlálhatatlan tanulmányt és kísérletet végeztek.
  A kifejlesztett kísérleti vakcinákat pedig árvákon, magatehetetlen és fogyatékkal élő embereken vagy gyerekeken tesztelték. (például az RA 27/3 vakcinát) Jobb olyanokkal kísérletezni, akik nem valószínű, hogy hozzá tudnak járulni a társadalomhoz. Mint a fogyatékos gyerekek.”
  Az a kérdés, hogy teljesen funkcionális felnőtteken, vagy gyerekeken végezzünk kísérleteket, akik valószínűleg hozzájárulnak a társadalomhoz, vagy olyan gyerekeken és felnőtteken, akiknek ember-alakjuk van, de nincs szociális potenciáljuk.” – Használta börtönben lévő anyák csecsemőit kísérleti vakcinák tanulmányozásához? – IGEN! – Használt gyarmati uralom alatt álló embereket kísérleti vakcinák tanulmányozásához? – IGEN! – Belga Kongóban tette ezt? – IGEN! – Abban a kísérletben majdnem 1 millió ember szerepelt? – IGEN!”

  Szerrel és tettel: PáLoS TReND

  https://www.youtube.com/watch?v=XSxReS9ghH8
  https://www.youtube.com/watch?….v=AE-iz1UxKxk&t=
  https://www.youtube.com/watch?v=X49HlORyLQg
  https://www.youtube.com/watch?v=lzwLlEpb2Uo
  https://www.youtube.com/watch?v=2GvAk-71mH0
  https://consensualenslavement…..com/bidermanreport.h
  https://internetfigyelo.com/e-….tenyek-szerint-a-vil

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.