Sorting by

×

Az utóbbi hónapok legjobb vicce, szilveszterre – Semmilyen érdemi bizonyíték nincs a főváros besározni próbált vezetői ellen

Orbán propagandagyára az egyesült ellenzék előválasztása óta az úgynevezett “Városháza-botrány” újabb és újabb kínos “szenzációit” harsogja. Első lépésben az Indexet rántották le maguk közé, az állítólagos ügy kirobbantójának szerepét bízva rájuk. Mára ebből  egy combos szilveszteri vicc lett.

Miféle bugyrai vannak a közpénzlopásnak

A “leleplezések” pedig, amelyekkel folyamatosan előálltak. ellenállhatatlanul mulatságosak… Ahogyan rácsodálkoznak a bűnszervezetben működtetett korrupció világára – az Orbán-rezsim dúlásának 12. évében… A legviccesebb az a lelkes és nagyon hiteles részletesség, ahogyan bemutatják, miféle bugyrai vannak a közpénzlopásnak. Vajon honnan tudják ennyire jól?
“10 százalékot kért zsebbe a városvezetés a testre szabott pályázatokért cserébe” – harsogta a szalagcímük november 29-én. Nahát! Közpénzek ellopására irányuló korrupciós rendszer? Tényleg létezik ilyesmi?
Megmagyarázzák, hogy ilyenkor a befektetőt azzal nyugtatják, hogy a pályázat “nagyon testre szabottan és brutálisan” rá lesz írva. És hogy “ez benne lesz az árban”. És “10 százalék lesz a jutalék”.
Az ész megáll! Hogy mik vannak! Ennyire de ennyire gonosz és lopós lenne a baloldal? Hiszen ilyesmit más el nem követhet…

Érdemi bizonyítékuk nincs a főváros besározni próbált vezetői ellen

A nagy leleplezőknek ugyan, bárhogy erőlködnek, semmilyen érdemi bizonyítékuk nincs a főváros besározni próbált vezetői ellen, a tények nagyon hiányoznak az egészből – de mindazzal, amit a ki tudja hogyan lehallgatott szereplőkkel elmeséltetnek és kitartóan ismételgetnek, nevetségesen leplezik le éppen önmagukat, az egész botránygyár erőlködését.
Aki képes egy kicsit is kihúzni a fejét az Orbán-propaganda botrányködéből, azonnal hosszú listát készíthet a sötét ügyekről, amelyek tényleg így épültek fel, és így építettek fel egy aljas “illiberális rezsimet”, a magánnyugdíjrabláson, a trafikrabláson, a letelepedési kötvény-árusításon, az Elios-botrányon át az uniós pénzek millió stiklin keresztül történt eltérítésén át Nagy Lélegeztetőgép-bevásárlásig, a gáncs nélküli üzleteikről híres kínaiakkal és oroszokkal kötött kiváló bizniszekig…
Ilyenek korunk viccei. Az első, harsogó nevetést, ahogy belegondolunk, egyre kínosabb mosolyok váltják fel.

Előzmény

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.