Sorting by

×

Az „ügy” egy mondatban összefoglalható: fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont!

Összeült ma a vizsgálóbizottság, ideje van, hogy kiderüljön, ki, kinek a megbízásából, miféle titkosszolgálati eszközökkel szervezte az orosz kompromat-módszer szerint hazug lejárató kampányt a városvezetés ellen. Az „ügy” egy mondatban összefoglalható: fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont – foglalta össze a véleménye szerinti történteket Karácsony Gergely.

“A fővárosi vizsgálóbizottság több gigabájtnyi dokumentumot kapott már tőlünk, ezeket nyilvánosságra is hoztuk

Emellett feljelentések sora, köztük a mieink nyomán, remélem, a rendőrség is teszi a dolgát, és utánajár mindazoknak, akik bűncselekményeket követték el csak azért, hogy a budapesti ellenzék egyes vezetőit megpróbálják lejáratni a lakájmédiában. Ezek a manipulátorok előbb-utóbb felelni fognak, jobb ha készülnek rá.

Ha nem szólt nekik előre erről Rogán Antal, hát most mondom én…

Ígértem, hogy sorra vesszük ennek a díszes NER-es társaságnak a tagjait, kezdjük is a kulcsfigurával, a Gansperger nevűvel

Minden józan számítás szerint a vizsgálóbizottságnak is, és a rendőrségnek is legelőbb őt kell meghallgatnia. Hiszen, úgy látszik, amerre ez az ember megy, ott lehallgatják a beszélgetéseit. Nem lehet könnyű élete.

Én ezt az embert nem ismerem, soha nem is láttam, de bevallom, nem is vágyom rá különösebben.

Ganspergerrel a 2019-ben megválasztott fővárosi vezetés egyetlen tagja sem tárgyalt soha, semmiről. És már nem is fog, mert ő a Városházára eztán be se teheti a lábát.

Hogy ő a kulcsfigura, hogy amerre ő járt, onnan manipulált hangfelvételek szivárognak, már önmagában erősen utal rá, hogy itt a Fidesz által megrendelt, fideszesek által végrehajtott, orosz módszer szerinti titkosszolgálati akció zajlott. Vegytiszta provokáció. Akit részletesen érdekel Gansperger előélete, alapos cikkekből tájékozódhat.

Pár tény Ganspergerről, a Fidesz könyvelőjéről:

  • Gansperger Simicska Lajos mellett a Fidesz egyik legfontosabb gazdasági háttérembere volt. Ezek azok az idők, amiről maga Bayer Zsolt írt így egykoron: „lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón”.
  • Gansperger Simicskával együtt főszereplője volt az emlékezetes székházbotránynak, lehet, innen datálódik a székházak iránti érdeklődése. Akkor ez a botrány elég volt, hogy a Fidesz elveszítse a hitelét, ám cserébe meggazdagodjon a párt is és az Orbán-család is, hiszen a székházbotrány nyomán lett bányája Orbán Viktor apjának, ami a mai napig szépen hozza a pénzt, lett is belőle egy nagyobbacska hatvanpusztai hacienda. Szép lezárása a Gansperger főszereplésével zajlott történetnek, hogy az eladott székház ma Mészáros Lőrinc bankjáé, így ért vissza a ház a „gazdához”.
  • A Fidesz nem is volt hálátlan, Gansperger előbb fideszes delegált lett az ÁPV Rt. felügyelőbizottságában, ahol volt, hogy az állami vagyon helyett az állami vagyonra ácsingózó befektetőket képviselte. Aztán az első Orbán-kormánynak már ő lett a főprivatizőre, de még ebben a tisztségében is átvert olyan ügyeket, amelyet még a Fidesz szövetségesei is elleneztek.
  • Az Orbán-kormány bukása után sem került messze a Fidesztől, dolgozott ugyan a Bajnai Gordon vezette cégnél, ennek alapján mondja róla a lakájmédia, hogy „baloldali”. Ha ezt a logikát követjük, akkor az ugyanezen cégnél ugyanezen idő alatt dolgozó Fürjes Balázs sem lehet más, csak baloldali, vagyis a Fidesz 2022-ben egy baloldali jelöltet indít a XII. kerületben. Szerintem az urak ezt kikérnék maguknak.
  •  Gansperger azóta is mindenféle NER-es cégekben tűnik fel. Volt azóta közgyűlési jegyzőkönyv-hamisítási ügye, üzlettársa lett Habony Árpád hitelezőjének, ráhajtott uniós pénzekre. És volt olyan cégben, amely a miniszterelnök vejének Elios-botrányába is belekeveredett.
  • Itt már ismét az Orbán-család közelében találjuk Ganspergert, de a kapcsolat még ennél is szorosabb. Hiszen a hírek szerint az elmúlt időkig Gansperger családi cége könyvelte az Orbán-család adóbevallásait, ennek alapján okkal feltételezhetjük, hogy a viszony tehát alighanem szoros és bizalmi.

Folytatása következik…”

 

Az „ügy” egy mondatban összefoglalható: fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont.

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.