Sorting by

×

5 icipici szabolcsi falu esete a 730 milliós turisztikai attrakcióval, avagy nem mese ez, kérem, hanem Orbánia valósága!

Végigjártam azt a hat grandiózus “turisztikai attrakciót”, amire 730 millió forintot tapsoltak el öt kis szabolcsi faluban. Amikor az első, tiszavasvári fából készült kilátóról és a mellette álló 730 milliós tábláról elkezdték küldeni a képeket a felháborodott emberek, még reménykedtem benne, hogy a többi helyszínen valóban komoly fejlesztéseket találok – számolt be Hadházy Ákos közösségi oldalán egynapos kiruccanásáról.

Bejártam az összes helyszínt (sajnos a végén rámesteledett, mert előtte a mátészalkai “fecskendőgyárat” is meg kellett néznem” és végül így a tiszavasvári fatákolmányhoz nem jutottam el) és így sajnos biztonsággal állíthatom, hogy ennek a temérdek pénznek a nagy részét ismét sikerült ellopni.

Amit a képeken láthatnak:

1) a 12 milliós fatákolmány: Fehér-szik természetvédelmi terület turisztikai célú fejlesztése Tiszavasváriban

2) A tető nélküli romos épület: Tomori-kúria felújítása és turisztikai fejlesztések Szabolcs községben (az új közbeszerzés szerint 150 millióból fog talán kapni tetőt , vakolatot és szigetelést, de ajtókat, ablakokat, villanyt, vizet, fűtést azt nem. Elvileg egy éven belül el kell készülnie, majd meglátjuk)

3) A koszló, szétfagyott burkolatú kétemeletes épület Balsán : Ökopark. Ezért 42 milliót fizettek, ami messziről nézve az épülettel együtt árában is lehetne, csakhogy a közbeszerzési kiírás szerint csak EGY BETONFAL ÉS KÉT ZUHANYZÓ épült a pénzből. A két emeletes kis villa nincs benne a kiírás szerint és valóban túl lepusztult ahhoz, hogy ez mostani beruházás lehessen. És lássunk csodát, a Google térképén 2011-es (!) felvételen már áll ugyanez az épület -így ezzel a résszel külön kell majd még foglalkozni.

4) A kis házikó egy jó nagy verandával I.: Horgászturisztikai központ Tiszadadán 42 millió

5) Kicsi házikó nagy verandával II.: Szabadstrand turisztikai célú fejlesztése Tiszadobon 26 millió

6) A kivakolt épület grandiózus mozgássérült rámpával: 12 millió.

Az árak ÁFA nélkül értendőek és a Tomori-kúria új árajánlatával együtt összesen kb bruttó 380 millió forint ment el az “attrakciókra”

Valójában azonban 730 millió, hiszen ennyit kapott a megyei önkormányzat, a falvak és a megyei fejlesztési ügynökség által alkotott konzorcium.

Utóbbihoz adatkéréssel fordultam, hogy az építési beruházások feletti pénzeket kiknek és mire adták, de azt válaszolták, hogy ők csak a saját költéseikről adnak felvilágosítást-pedig ők elvileg a projekt menedzserei. A fizetésekről nem tudunk, de pl.

22 milliót adtak a nyíregyházi tévének “imázsfilm” elkészítésére.

Hát, nem lesz egyszerű dolguk, az mondjuk biztos. A TÁJ VISZONT GYÖNYÖRŰ! Ha nem hiszi a számokat, itt kibogarászhatja.

Kapcsolódó

 

5 icipici szabolcsi falu esete a 730 milliós turisztikai attrakcióval, avagy nem mese ez, kérem, hanem Orbánia valósága!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.