Karácsony: mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

Lassan egy hete folyik a fidesz-polémia egy álarcos pasas több részletben előadott videófelvétele körül, melyben részről részre “egetrengető leleplezést” tár hallgatói elé. Erre az ellenőrizhetetlen össze-vissza vagdosott hanganyaggal tálalt vád-cunamira alapozva előre bekészítve jelennek meg a kormány-média legkülönbözőbb orgánumaiban a vádak, melyeknek célkeresztjében Karácsony Gergely áll magával ragadva akiket csak ér.

Nem kérdés számomra, hogy a titkosszolgálati módszerekkel készített, részben manipulált, részben hazug hangfelvételek mögött a Fidesz áll

A felvételek állandó szereplője Gansperger Gyula, a Fidesz volt könyvelője, a Fidesz székházbotrányának egyik kulcsfigurája, az első Orbán-kormány főprivatizőre, Habony Árpád hitelezőjének üzlettársa, akinek családi cége egyes hírek szerint az elmúlt időkig az Orbán-család adóbevallását is készítette.

-kezdte bejegyzését Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Azt persze már megszokhattuk, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit.

Az újdonság az ügyben az orosz szál.

  • Egyrészt az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját.
  • Másrészt nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt.

Tudjuk, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében

Nem hiszem, hogy mással állnánk most szemben. Egy kis ízelítőt kapunk éppen abból, hogy mi vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt. Persze ez nem fogja a kedvünket szegni: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól.
(Ceterum censeo: a Városházát nem eladjuk, hanem fejlesztjük. Akit a valóság érdekel, annak az orosz érdekeket kiszolgáló propaganda olvasása helyett inkább a Városháza Park megújításának honlapját ajánlom.)

Kapcsolódó

Szűcs Róbert Gábor volt diplomata olvasata:

“Egyre-másra hallom (bár nem nagyon tartom izgalmasnak, vagy akár hírértékűeknek) a hangfelvételeket a Városháza vélt vagy tervezett, vagy se nem vélt, se nem tervezett eladásáról. Mondom, a telefonbeszélgetésekről készült hangfelvételeket.

Miután de facto nem történt sem bűncselekmény, sem annak gyanúja nem merült fel, ki adott a lehallgatásokra engedélyt?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ha ilyen nem volt – nos, akkor EZ a bűncselekmény és ezt kellene kinyomozni, igen, az álarcost és a mögötte álló gyáva kukacokat, akik nem mernek sem feljelenést tenni (minek is?), sem a nyilvánosság elé állni.”

 

Karácsony: mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

One thought on “Karácsony: mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.