Babos Tímea: most az örömtől sírok

A juniorként három GS-trófeát gyűjtött Babos Tímea, akinek  ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a melbourne-i torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett.

“Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk”

– mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

Fotó: Elizabeth Bai/Tennis Australia

A magyar játékos honlapján “elképesztőnek” nevezte a finálét, amelyen sikerült jól játszania, s ennek is köszönhető, hogy le tudták győzni a világ egyik legjobb párosát.

“Elképesztő érzés, boldog vagyok, hogy végre Grand Slam-bajnok lettem. Ezt a döntőt mi nyertük meg, nem adták oda nekünk. Mámor, öröm, ami bennem van, néhány könnycsepp is kicsordult. Most talán a világ egyik legjobb páros játékosának mondhatom magam. Fontos állomás ez a karrieremben, emlékszem, nem egyszer pityeregtem Grand Slam-torna után, hogy nem sikerült, most pedig az örömtől sírok”

– nyilatkozta a  világbajnok magyar játékos.

A 24 éves Babos Tímea az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen.

Fotó: Elizabeth Bai/Tennis Australia

Előzőleg egyesben Asbóth József (Roland Garros, 1947) és Körmöczy Zsuzsa (Roland Garros, 1958), párosban pedig Taróczy Balázs (Roland Garros 1981, Wimbledon 1985) és Temesvári Andrea (Roland Garros, 1986) diadalmaskodott.

A női páros fináléjának egyórás összefoglalóját pénteken még kétszer műsorra tűzi az M4 Sport: 15.30 és 21.45 órától lesz látható.

(MTI)

Babosék a bajnokok Melbourne-ben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük