Bakondi György főtanácsadó nyári huhogása

Idén már 150 ezer határsértőt fogtak el, míg tavaly ez a szám több mint 62 ezer volt – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A főtanácsadó számait jó szokása szerint most sem támasztotta alá, így mindenki azt hisz el neki, amit akar.

Csak úgy repkednek a milliós számok

Bakondi György a műsorban azt mondta, hogy az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon 150 százalékkal nőtt az érkezők száma, de egyre több a menedékkérő az olasz, a görög és a török határon is. Hozzátette, hogy éhínség miatt mintegy 36 millió ember hagyta el otthonát Afrikában, ami hosszú távon súlyos helyzethez vezet.

Lesz ez még rosszabb is! – állítja Bakondi György

A főtanácsadó jellemzőnek nevezte azt is, hogy a migránsok az Európai Unióból megpróbálnak az Egyesült Királyságba jutni, amit – folytatta – semmi nem indokol, hiszen az unióban nem fenyegeti őket semmi. Hozzátette: addig ennek nem lesz vége, amíg az Európai Unió nem küld világos üzeneteket, hogy az illegális határátlépés, a jogszabályok semmibevétele és az embercsempészés tilos.

A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy 1123 embercsempészt fogtak el idén eddig, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 581 volt. Ma már ott tartunk, hogy a magyar börtönökben lévők 10 százaléka embercsempészés miatt került oda – emelte ki.

“Azok a korábbi prognózisok, amelyek a határhelyzet folyamatos romlására utaltak, megfelelnek a valóságnak”

– fogalmazott Bakondi György, az MTI szerint.

Aki nem hisz járjon utána!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Egyéb bakondiságok a VK archívumából.

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.