Ha nyolcvan évvel ezelőtt az MSZP ott ült volna a parlamentben, az első zsidótörvény megszavazását egyik vezetője azzal kommentálta volna, hogy ez a törvény csak figyelemelterelés: azt akarja a kormány, hogy az embereket ne foglalkoztassa a munkanélküliség, a lakáshiány, a tömeges szegénység.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

A másik pedig azzal, hogy nem elvi alapon szavaznak a törvény ellen, hanem azért, mert pongyolán van fogalmazva, nincs világosan meghatározva, hogy ki tekintendő zsidóbérencnek, ezért nem lehet alkalmazni.

[mnky_ads id=”10552″]

Ha pedig ott lett volna az LMP is,

akkor képviselője azt mondta volna, hogy azzal egyetértenek, hogy korlátozni kell a zsidók szerepét a közéletben, de a törvényben szereplő módszereket nem tartják megfelelőnek.

A keresztény értékek iránt elkötelezett kormány a menekültek világnapja alkalmából börtönzi be a segítőket

Egy hozzászólás a sok közül:

“Kedves Tamás, igazad van, de nem teljes a felsorolásod. Ha a DK ott lett volna az első zsidótörvény tárgyalásánál, kivonult volna a szavazáskor, pedig látványosan tiltakozhatott is volna. Bár úgy gondolom, az egész demokratikus ellenzéknek nem lett volna szabad beülni a NER parlamentjébe, ha már mégis ott vannak, az adott helyzetben az akár botránnyal járó látványos tiltakozás, illetve a nemmel való szavazás lett volna a helyes magatartás. A kivonulás semmi kockázattal nem járó gesztus volt csupán, amit néhány vájt fülű értelmiségin kívül a kutya nem vett észre. A Párbeszéd és Hadházy se kockáztattak sokat, de ők legalább nemmel szavaztak erre a fasiszta törvényre.”

Élőben a “Stop Soros” szégyen-szavazás! -Frissítve: megszavazták!

Bokros Lajos: Hogyan szavazhat meg egy német náci ihletésű törvényeket?

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét