Bokros Lajos: Hogyan szavazhat meg egy német náci ihletésű törvényeket?

Bokros Lajos anyanyelvén, németül teszi fel felháborodott kérdését Ritter Imrének, a parlament magyarországi német nemzetiségű képviselőjének, aki megszavazta Magyarország legújabb szégyentörvényét. A kérdés természetesen minden képviselőnek szól, aki a törvény mellett voksolt.

VERSTEHEN SIE, WAS SIE GESTERN GEMACHT HABEN?

-kérdezem Ritter Imre magyarországi német nemzetiségű képviselőtől anyanyelvén, hátha így jobban megérti. Érti-e Ön, hogy mit tett tegnap?

Tegnap, a menekültek világnapján a magyar parlament bűnt követett el: bűnténnyé fokozta le mindazt, amit szerencsétlen embertársaink megsegítésére emberbaráti tevékenységnek nevezhetünk. Nem hiszem, hogy van ennél barbárabb, embertelenebb, gonoszabb cselekedet a huszonegyedik században. 2018. június 20-a évszázadokra nemzeti gyásznap lesz.

A magyar nemzet lealacsonyításának gyásznapja.

Az nem lep meg, hogy náci ihletésű képviselők az alaptörvény módosítását és a Stop Soros törvényeket szó nélkül megszavazták. Noha erkölcsi mentség erre nincs és soha nem lesz, politikai magyarázat van. De miért szavazta ezt meg egy német nemzetiségű képviselő?

Kedves Ritter Imre!

Felismerte-e Ön, hogy a megszavazott törvénycsomag egyértelmű ismérvek híján teljes mértékben az önkényuralom önkényére bízza annak eldöntését, hogy ki folytat illegális bevándorlást elősegítő tevékenységet? Érti-e Ön, hogy a hatalom kénye-kedve alapján mostántól bárki elítélhető ártatlan és jószándékú emberbaráti cselekedetekért?

Az alaptörvény módosításával egyetértve Ön kijelentette, hogy nem akarja “idegenek” betelepítését Magyarországra. Észreveszi Ön, hogy az önkényuralom határozza meg, hogy ki számít idegennek? Nem fél attól, hogy egyszer Ön lehet az idegen?

Látta-e Ön a német megszállás ellen emelt emlékművet a budapesti Szabadság téren? Egyetért-e Ön azzal, hogy a nácizmus rémtetteiben csakis német nemzettársai felelősek?

Nem gondolt arra, hogy holnap esetleg az áldozatok, az üldözöttek között találja magát? Nem hallotta még, hogy “Magyarország a magyaroké”?

Hogyan szavazhat meg egy német ember náci ihletésű törvényeket? Verstehen Sie, was Sie gestern gemacht haben?

Élőben a “Stop Soros” szégyen-szavazás! -Frissítve: megszavazták!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük