Beleborzongtunk Szijjártó Péter bejelentésébe! Na végre! - Városi Kurír

Sorting by

×

Beleborzongtunk Szijjártó Péter bejelentésébe! Na végre!

A nyár talán legfontosabb bejelentését tette közösségi közösségi oldalán Szijjártó Péter, aminek fontosságát jelzi az is, hogy az MTI azonnal megszemlézte. Egy szó, mint száz, akár véget is érhetne a nyár, hiszen ennél fontosabb közlemény már csak a kormány lemondása lenne.

Hirdetés

Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós

Szijjártó Péter a videóüzenetben közölte, hogy az űrutazás kutatási célokat szolgál majd.

Az űrhajós amerikai együttműködéssel jut el a Nemzetközi Űrállomásra, ahol magyar fejlesztésű eszközökkel folytathat kísérleteket

– tette hozzá. A telekommunikációs, földmegfigyelési, sugárzásmérő berendezéseket az űripar-fejlesztési programban együttműködő belföldi vállalatok és egyetemek alkotják meg. A résztvevők a miniszter szerint jelentős tudást és tapasztalatot halmoztak föl,

a magyar űripar ennek ellenére – mint fogalmazott – mostanáig méltatlanul kevés figyelmet kapott.

Szijjártó Péter szerint azért is indokolt ezen változtatni, mert a magyar gazdaság sikeréhez meg kell erősíteni a magas hozzáadott értéket előállító iparágakat, különösen azokat, amelyeknek már van jelentős belföldi tevékenységük.

Az űripar lendületet adhat a növekedésnek, eredményeit ezért a kormány az iparfejlesztés szolgálatába akarja állítani

– mondta a tárcavezető.

Most már csak azt nem értjük, miért amerikai rakétával utazik majd a mi fiunk, amikor ugyancsak az előbb ismertetett bejegyzés szerint sok fejlesztésben vettünk részt a túloldalon:

“A tipikusan űrnagyhatalomnak számító Oroszország, fontos jelenleg is zajló űrtechnológiai projektjeiben mindenhol van magyar részvétel. Van ahol a technikai, technológiai eszközök 50%-át is magyar gyártók szállították be.”

Ha ez így van, -és miért ne hinnénk éppen ezt el a külügyérnek- akkor mi a túrót keres a Farkas Bertalan 2.0 egy amcsi rakéta csúcsán?

Nem lenne olcsóbb akár mutyiba is (csippentés a szemmel) lepacsizni az utat az oroszokkal?

Kapcsolódó

 

szijjártó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.