Bencsik rasszizmusára Hrutka János ex válogatott focista reagált

Bencsik András – van-e ki e nevet kerítésen belül még nem ismeri? – rasszista kijelentésétől hangos a sajtó és a rasszista megnyilvánulás kapcsán kiderült, hogy a Demokrata közpénzből gyűlölködő főszerkesztője elmérte magát. Nem kicsit, nagyon.

Ne búsulj Horvátország! A franciákat megvertétek volna

-szakadt fel a nemzeti szügyből a mocsok.

A megjegyzésre a volt magyar válogatott labdarúgó, jelenleg sportmenedzserként dolgozó Hrutka János reagált a Facebookon, mégpedig olyan alapossággal, hogy érdemes teljes egészében idézni.

“Van, amin a lovagkereszt sem segít…

A magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságát jobboldali sajtóklubra és békemenetre cserélő megmondóember csupán pár “apró” bakit, észrevehetetlen hibácskát vétett a likegyűjtő, szánalmas xenofób vonatra lépve:

– nyilván, egy kitüntetett újságírótól, vezető személyiségtől nem alapelvárás a helyesírás, így ezen lépjünk is gyorsan túl.

– a gall válogatottban csupán 2 olyan játékos szerepelt, aki nem Franciaországban született, Samuel Umtiti Kamerunban, Steve Mandanda pedig Kongóban jött a világra.

– szomszédainknál már nagyobb ez a szám, hiszen Rakitic, Lovren, Kovacic és Corluka sem Horváországban látta meg a napvilágot.

Szóval egy kis tájékozódás kifizetődő lehet, pláne, ha valaki ezt a pályát választja (újságíró tanfolyamok, képzések első órai tananyaga), akkor is, ha a képesítés megszerzése intelligenciához nem kötött.

És csak remélni tudom, hogy Otigba Kenneth, Leandro de Almeida, Paulo Vinícius vagy akár Nikolics Nemanja következő válogatott fellépésén nem az kerül ki a “legnagyobbak” oldalára, hogy:

“Ne örüljetek, a magyaroktól kikaptatok volna!”

Még egy kis Bencsik?

Van-e joga Bencsik András világnézeti kaméleonnak, bárkit lehazaárulózni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük