BENU férfi vízilabda MK: sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfi vízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC Újbuda együttesét.

A találkozó elején a Ferencváros “hátát nézték” az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést

Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

A záró negyedre Vogelt is bevetette Varga Zsolt vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt. 

 Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített. Két perccel a vége előtt Nagy Ádám harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. 

Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal – ami a hatodik volt neki a meccsen – talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.

A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.

Varga Zsolt (FTC): Valahogy ilyen mérkőzéseket játszottunk eddig is ebben a szezonban

“A héten például a Szolnokkal kétkapuztunk, két negyedig parádé, aztán a harmadikban egy teljesen váratlan beomlás. Mint most. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal – azt nyilván vissza kell néznem, hogy ennyi kapott gólból melyik az, ami része egy ilyen meccsnek, és mennyi volt az elkerülhető, de ez most egy ilyen mérkőzés volt, amikor tizenötöt kaptunk, és mégis nyerni tudtunk. Ezek a győzelmek hozzák még jobban össze a csapatot, nyújtanak visszaigazolást az elvégzett kőkemény munka kapcsán. Egyébként az elődöntő többet vett ki belőlünk, mint amit a meccs képe alapján gondolnának a kívülállók: a Vasas ugyanis nem játszik gyors vízilabdát, viszont nagyon masszívak, nagyon fizikálisak, huszonnégy órán belül kellett újra játszanunk, azaz egy ilyen visszaesés bőven benne volt a mai meccsben.”

BENU
Varga Zsolt, a győztes Ferencváros vezetőedzője (j) és Nyéki Balázs másodedző ugrik a medencébe a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo – Genesys OSC Újbuda mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Varga Dániel (OSC): „Azt kell mondanom, száz százalékban elégedett vagyok a csapattal, mert kilencvenöt százalékot nyújtottak a mai nap

“Egy kiváló ellenfél győzött le bennünket, és tényleg csak nagyon kevés hiányzott, hogy ma mi nyerjünk. Egy blokk, egy passz, egy védés… Szóval azt gondolom, ez ma remek teljesítmény volt, igaz, hogy a kilencvenötből száz százalék legyen – na ahhoz kell rengeteget dolgoznunk még, mert akkor érünk fel a legjobb csapatok szintjére. Nagyon büszke vagyok a srácokra, de ez most nem sokat számít, mert le kell mennem az öltözőbe, és meg kell mondanom nekik, hogy emeljék fel a fejüket, hiszen szerdán nagyon fontos BL-meccs vár ránk a Spandau ellen.”

BENU férfi vízilabda Magyar Kupa

Döntő:

FTC-Telekom Waterpolo – Genesys OSC Újbuda 16-15 (3-3, 5-4, 2-5, 6-3)
Gól:
 Argiropulosz 6, Damonte 3, Varga Dé., Merkulov 2-2, Vigvári Ve., Fekete, Nagy Á. 1-1, illetve Manhercz 3, Vigvári Vi., Csacsovszky, Angyal, Tóth M., Salamon 2-2, Aranyi, Burián 1-1.

Forrás: MVLSZ / MTI

Vízilabda Magyar Kupa: fővárosi dominancia a négyes döntőkben

Pin It on Pinterest