Berágtak a diákok – Petíció indul az őszi szünet elhalasztása ellen

Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója. A Pedagógusok Szakszervezete szerint a kormány csak egy új bombát dobott az iskolákra. Közben kiderült: az egyetemeken maximum 18 fok lehet majd a téli hónapokban.

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt

– ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón. Az őszi szünet eltörlésével a halottak napja után fennmaradó három napot az iskolák saját hatáskörben dönthetik el, hogy kiadják-e a diákoknak. A téli szünet pedig december 22-től január 8-ig tart, vagyis 3 munkanappal lesz hosszabb, mint azt eredetileg tervezték.

“Szeptember elsején elkezdődött a tanév, eddig szinte minden napra jutott valami bomba”

– fogalmazott Szabó Zsuzsa. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a módosítással csak tovább nőtt bizonytalanság a tanárokban, szülőkben és a gyerekekben is. Az Adom diákmozgalom szerint felháborító a kormány döntése. Schermann Fruzsina közölte: petíciót indítanak, ami a mozgalom honlapján lesz elérhető.

“Amennyiben van, aki úgy gondolja, hogy nem kéne az őszi szünetet eltolni, akkor támogassa az aláírásával ezt a petíciót”

– mondta. Közben kiderült, az állami egyetemek előadói termeiben nem lehet több 18 foknál. A HÖOK sajtófőnöke szerint érthető, ha a kormányzat spórolni akar az energiával, de az nem mehet a fiatalok, illetve a kollégiumi komfort kárára. A portál levélben több felsőoktatási intézményt is megkeresett, választ azonban csak a Budapesti Műszaki Egyetemtől kaptunk. Ebben azt írták, hogy az intézmény 2023. évi rezsi kiadása 3 milliárd forinttal lesz több, mint az idei, és nem zárható ki a további emelkedés. Hozzátették azt is:

jelenleg még egyeztetnek arról, hogyan tudna takarékoskodni az egyetem.

Friss!

 • Argentína magával vitte Lengyelországot
  Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból.
 • Az Airbus bemutatta a hidrogénüzemű, környezetbarát hajtóművét
  Hidrogénüzemű, üzemanyagcellás, környezetbarát hajtóművet fejleszt az Airbus. Ez a hajtóművi rendszer a tervek szerint megoldaná, hogy 2035-re felszálljon az első nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép.
 • Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen
  Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
 • Csillagjegyek a finisben – Ilyen lesz a december, az év vége
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Nyakunkon az újabb év vége, a csillagjegyek megint búcsút intenek egy évnek, ám hogy milyen lesz ez az elköszönés azt most megmutatjuk. Az  év vége nagy horoszkópja. Nyilas Szakmai téren elérkezett az Ön számára a kezdeményezés lehetősége, ha okosan cselekszik, nem engedi, hogy az év végi lazító hangulat hatással legyen
 • Mialatt a diákok a jövőjükért demonstrálnak, Orbán focisulija csapatépít egy luxusszállóban
  Ez (is) egy ilyen nap: mialatt kiderült, hogy több, mint 60-os pénzelvonást javasol az Európai Bizottság Orbán kormánya miatt Magyarországnak, és amikor Pintér belügyminisztériuma 8 tanárt kirúgott, mert demonstrálni merészeltek az oktatás jövőjéért, a Puskás Akadémia közösségi oldalán megjelent a hír: csapatépítő tréningen wellnesseznek a focistasrácok.