Bevezetik a kórházi kancellária-rendszert

A szocialista Korózs Lajos szerint, aki – nem mellesleg – a népjóléti bizottság elnöke, Domokos László ÁSZ-elnök most hangulatilag készíti elő a kórházi kancellária-rendszer bevezetését. A kormány célja az, hogy az eddigi helyi mutyik központi kézbe kerüljenek.

Ez csupán cirkusz

Erről az elvi álláspontról ősszel formálisan is dönteni fog a kabinet, a mostani cirkusz csupán csak ezt a célt szolgálja.

A Fidesz belső marakodása a koncért egyébként érdektelen a betegek számára, hiszen ettől nem kapnak jobb ellátást a gyógyulni vágyók, és nem lesz kevesebb elvándorló orvos, vagy éppen a kereskedelembe állást kereső műtősnő, nővér.

Kézenfekvő a kérdés: a betegekkel, az egészségügy helyzetével mikor fog végre foglalkozni a kormány?

Korózs Lajos írásbeli választ igénylő kérdéseket nyújtott be az egészségügyet is felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Dr. Kasler Miklós miniszterhez.

A kérdések az alábbi linkeken érhetők el:

 

K/1093 Balogh Zoltán minisztersége idején kinevezett kórházi vezetőket ért támadás után felvették-e a kapcsolatot az Ön elődjével, aki jelenleg miniszterelnöki biztosként végzi munkáját?

 

K/1094 Milyen kár érte a betegeket, a dolgozókat és közvetve a magyar államot, ha mindaz igaz, amit Domokos László, az ÁSZ elnöke állít az egészségügyben tapasztalható visszaélések kapcsán?

 

K/1095 Mely kórházak és mely kórházi vezetők lehetnek érintettek az ÁSZ-vizsgálatban?

 

K/1096 Korábban megtette-e a szükséges jogi lépéseket az egészségügyért felelős miniszter, Balogh Zoltán és az ő korábbi államtitkárai, hogy a most napvilágot látott – az ÁSZ elnökének nyilatkozata szerinti –, egészségügyet érintő visszaélések, szabálytalanságok felderítésre és megszüntetésre kerüljenek?

 

K/1097 Volt-e tudomása miniszter úrnak arról, hogy olyan visszaélések történtek az egészségügyben, amelyekről Domokos László beszél?

 

K/1098 Az egészségügyet felügyelő minisztérium az elmúlt 3-4 évben milyen intézkedéseket hozott az ÁSZ jelentései alapján?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük