Biztos, ami tuti, Trócsányi bezsebelt egy plecsnit – a pécsi egyetem sietett vigasztalására

Trócsányi helyzete Brüsszelben nem mondható rózsásnak, hétfőn este a fideszes európai parlamenti (EP) képviselő levélben értesítette Antonio Tajanit, az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) elnökét, hogy európai uniós biztosi jelölése következtében nem indul a szakbizottság alelnöki helyéért – írta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja nyomán az MTI hétfő este.

És láss csodát!

Kedden reggel Trócsányi úr büszkén jelentette közösségi oldalán, hogy

Nagy öröm számomra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a „Pro Facultate Iuridico-Politica Universitatis Quinqueecclesiensis” érdemérem arany fokozatával tüntetett ki. Köszönöm a megtiszteltetést!

Indoklás: “a jogállamiság megszilárdítása érdekében végzett áldozatos munkájáért…”

“A Pécsi Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi Kar Kari Tanácsa – a Dékán előterjesztésére – a jogtudomány fejlődése, a jogállamiság megszilárdítása, a jogászi hivatás védelme és a jogászi identitástudat erősítése érdekében végzett áldozatos munkájáért, továbbá a magyar jogtudományi kutatás és oktatásfejlesztés minőségének emeléséért, valamint a vidéki egyetemeken folyó állam- és jogtudományi képzés színvonalának növeléséért és ezen keresztül a pécsi joghallgatók tanulmányi munkájának elősegítéséért kifejtett, kimagasló tevékenységének elismeréseképpen a

„Pro Facultate Iuridico-Politica Universitatis Quinqueecclesiensis”

érdemérem arany fokozatát adományozza Dr. Trócsányi László egyetemi tanárnak, volt igazságügyi miniszternek.” (2019. 09. 03. – Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogutományi Kar, Molnár Kálmán előadó, Ünnepi Tanévnyitó Tanácsülés).

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük