Connect with us

Kerítésen innen

Bolond Istók törvényt alkotott a magyar parlamentben – Ezek tényleg megőrültek

Bolond Istók
Megosztás

Akár hiszi, akár nem, a parlament kormánytöbbsége olyat lépett, ami ép ésszel felfoghatatlan, mintha csak Bolond Istók dirigálna nekik. Honvédeket vezényelhetnek az iskolákba.

Bolond Istók obsitosai

A benyújtott javaslat szerint a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény, vagyis a státusztörvény is kiegészül.

A tankerületekbe kivezényelhetnek 55 évnél idősebb honvédeket. Ha a tankerület nem tud olyan álláshelyet adni nekik, ami a végzettségüknek megfelel, akkor ki kell képeznie őket. A képzés elvégzéséig a tankerületi központ vezetője határozza meg, hogy a honvéd milyen feladatokat kap. A javaslat szerint a hivatásos vagy szerződéses szolgálati viszonyban álló honvédek is elláthatják a nevelő-oktató munkát, vagyis taníthatnak.

Azt nem részletezi a törvényjavaslat, hogy ez pontosan mit jelent, de például a honvédelem tantárgy oktatása tavaly szeptemberben 120 iskolában indult el. Januárban arról írtunk, hogy nincs elég honvédelmet oktató tanár, ezért „katonás megjelenésű” katonákat toboroz a honvédség

-írja a Telex.

Iskolákból kaszárnyák?

Azok után, hogy mostantól már a tegnap elfogadott salátatörvény értelmében motozhatnak is az iskolák, hol itt a diák emberi joga, a rendőrség és az iskolaőrök után a katonaság is beülteti küldöttjeit, gyerekeink közé.

Kapcsolódó

bolond ístók

Szerző