Botka László szegedi polgármester nem bírta szó nélkül  hagyni azt a több irányból érkező támadást, ami városa bíróságát éri a legutóbbi felmentő ítéletek miatt.

 A legsötétebb diktatúrát idézi ami itt van

A pénteki szegedi közgyűlésen Botka László is kiakadt, ő azért, mert a Szeviép-vezéreket felmentő ítélet politikai hullámai az ülésen is felkorbácsolódtak – írta a hvg.

“A Szeviép csődbűntett ügyében, Szegeden hozott felmentő ítélettel kapcsolatosan a Pesti Srácok írt cikksorozatot arról, hogy szerintük milyen kapcsolat van a szegedi önkormányzat és a Szegedi Törvényszéknek az ügyben eljáró bírái között. A kormánypárti sajtó kirohanására még az Országos Bírói Hivatal új elnöke is reagált, jelentést kért az előbbiek tisztázására a Szegedi Törvényszék elnökétől, és az ügy kivizsgálására is utasítást adott. Egy esetleges elmarasztalás azt is jelentheti, hogy az egész eljárást megismételhetik. A másodfokú ítéletet bírálta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Fidesz sajtószóvivője, Halász János is.

Most ezeken a politikai megszólalásokon felbuzdulva Szabó Bálint egy vizsgálóbizottság felállítását javasolta, amely majd kivizsgálja az önkormányzat és a cég kapcsolatát. A helyi Fidesz frakció, bár szégyenteljesnek nevezték a csődbűntettel vádolt cég ügyében hozott felmentő ítéletet, nem álltak teljes mellszélességgel Szabó mellé. Botka László az indulatokat nem nélkülöző vitát zárta le azzal, hogy a legsötétebb diktatúrát idézi a bíróságok elleni lerohanás.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét