Connect with us

Budapesti hétköznapok

Bringások, kell egy jó hír?

bringasáv,
Megosztás

Felújítják a Margit hídi bringasávot új bevonatot kap és újrafestik az útburkolati jeleket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Két  ütemű felújítás

A járdával közös területen vezetett kerékpárút rekonstrukciója két ütemben valósul meg: július 8-tól augusztus 4-ig a szigeti bejáró és a budai hídfő közötti szakasz, majd ezt követően, augusztus 31-ig a pesti hídfő és szigeti bejáró közötti szakasz újul majd meg. A kerékpárút átépítése során eltávolítják a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektetnek le. Továbbá újrafestik az útburkolati jeleket és a kerékpáros piktogramokat, valamint kicserélik a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelet.

Átmeneti lezárás

A munkák során a Buda felé vezető oldalon a külső sávot lezárják a gépjárművek elől, mert ott ideiglenes jelleggel bringasávot, illetve gyalogos részt alakítanak ki. Ebben az időszakban Pestről Buda felé csak egy forgalmi sáv áll majd a gépjárművek rendelkezésére a hídon, így a Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások alakulhatnak ki a Margit híd irányába – hívta fel a figyelmet a BKK. Mint olvasható, a közösségi közlekedés segítése érdekében a Szent István körút Tátra utcai kereszteződésétől a Margit hídi munkaterület kezdetéig ideiglenes autóbuszsávot jelölnek ki a szélső forgalmi sávban, amelyet a Pozsonyi útig a kerékpárosok is használhatnak. A munkavégzés időtartama alatt a Pozsonyi út felől is csak egy sávon lehet a Margit hídra felhajtani – írták.

Ezeket olvasta már?

bringasáv,

Szerző