Connect with us

Budapesti hétköznapok

Hárman meghaltak szerda este az Árpád hídi balesetben

E-rollerezők, figyelem! Keddtől kötelező a kötelező.....
Megosztás

Három autó ütközött össze szerda késő este a budapesti Árpád hídon – írja a Katasztrófavédelem honlapja. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A rendőrség szerint hárman meghaltak, többen megsérültek a balesetben.

Jelenleg tart a sérültek mentése és a műszaki mentés

A rendőrség azt írta:

„Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós két másik autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán 2024. július 3-án 22 óra körül. A rendőrök a hídnak ezt az oldalát lezárták. A Budáról Pestre tartó oldalon halad a forgalom. Jelenleg tart a sérültek mentése és a műszaki mentés.”

A tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. A beavatkozás idejére lezárták az Árpád hidat, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is érinti – írják a tűzoltók. A BKK Info az Facebook-oldalán azt közölte, hogy az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út/Vörösvári út között nem közlekedik a baleset miatt. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehet utazni. Ezekben a percekben közölték:

Az 1-es villamosok pótlása üzemzárásig tartott.

Egy helyszínen elhaladó Telex-olvasó fotója:

Telex olvasójának fotója

Az MTI képein látszik, hogy az egyik ütköző autó kettészakadt a balesetben:

Frissítés!

Az RTL információja szerint lopott taxi hajtott fel a forgalommal szemben a hídra, majd nekiment egy szabályosan közlekedő Suzuki Ignisnek. Hárman haltak meg a tragédiában, a Suzukiban utazó férfi és nő, és a feltételezett tolvaj. A balesetben még egy taxi volt érintett, összesen 4-en sérültek meg súlyosan.

Emlékeztetőül….

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2023. július elsején gázolt halálra egy gyorshajtó egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Az eset után felvetődött, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene büntetni, a gázoló azonban mostanra szabadon mozoghat Budapesten.

Szerző